Izvor: RT Balkan
20.09.2023 u 22:10
0

POSLANIK DUME BEZ STEGE: Rusija spasila svet od potencijalne nuklearne katastrofe

Da Ukrajina danas ima nuklearno oružje, svet bi se našao na ivici nuklearnog rata.

Rusija je pre nekoliko desetina godina spasila svet od izbijanja nuklearne katastrofe, jer je svojevremeno preuzela od Ukrajine raketno-nuklearno oružje, kaže danas za „RIA Novosti“ poslanik Dume sa Krima Leonid Ivljev.

„Niko na svetu nije hteo da prihvati Ukrajinu u klub nuklearnih država. Rusija je posle raspada SSSR-a faktički spasila svet od nuklearne pretnje, ucena i katastrofe, koja bi sada mogla biti aktuelna i kojoj bi mogli pribeći nacisti, koji su preuzeli vlast u Ukrajini“, rekao je Ivljev novinarima, komentarišući tako jučerašnju izjavu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.

Zelenski je na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija rekao da je Ukrajina odustala od nuklearnog arsenala, a da Rusija ne treba da ima pravo da poseduje nuklearno oružje.

Međutim, poslanik ruske Dume danas ističe da Zelenski namerno menja istorijske činjenice, jer Ukrajina nakon raspada SSSR-a nije bila u stanju da se brine o nuklearnom oružju, koje pritom nije bilo njeno, već tadašnje države SSSR, te da se ono samo privremeno nalazilo na teritoriji Ukrajine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter