Izvor: BSC HAPPY
14.02.2023 u 15:25
0

„POTPISUJU POVERLJIVI VODIČ U BRISELU“ NATO razvija plan za učešće u nekoliko sukoba istovremeno

Kada se usaglase sve tačke vodiča, komanda NATO-a će razviti detaljnije zahteve za svaku članicu alijanse.

NATO razvija plan za učešće u nekoliko sukoba istovremeno, uključujući zonu izvan zone odgovornosti, izvestio je Blumberg u utorak.

Kako se navodi u izveštaju, ministri odbrane NATO-a će tokom sastanka u Briselu od 14. do 15. februara potpisati poverljivi vodič, koji će sadržati potencijalne planove delovanja u slučaju da se NATO uključi u sukob „visokog intenziteta“, u primeni člana 5 NATO povelje o međusobnoj odbrani, kao i u okršaju „izvan zone odgovornosti“ alijanse.

SAMIT MINISTARA ODBRANE NATO PAKTA I UKRAJINE: Doneta odluka ovih 8 zemalja predaće Kijevu tenkove Leopard 2!

Agencija napominje da će dokument takođe uključivati zahteve za vojne investicije saveznika.

Konkretno, državama članicama će biti ponuđeno da preusmere ulaganja u sektore, najvažnije sa stanovišta kolektivne bezbednosti, kao što su tenkovske snage, protivvazdušna i protivraketna odbrana, rekao je Blumbergu visoki izvor u NATO-u, dodajući da će na sastanku u Briselu razgovarati o ulaganjima u digitalnu modernizaciju zemalja članica.

Kada se usaglase sve tačke vodiča, komanda NATO-a će razviti detaljnije zahteve za svaku članicu alijanse.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter