Izvor: agencije
21.10.2023 u 09:01
0

PREOKRET U IZRAELU: Amerika najavila da se granični prelaz Rafa otvara u 10 sati, upozoravaju na mogući haos

SAD šalju upozorenje da su „primile informaciju“ da će granični prelaz Rafa između pojasa Gaze i Egipta biti otvoren u 10 sati po lokalnom vremenu.

„Ako granica bude otvorena, ne znamo koliko dugo će ostati otvorena za strane državljane da napuste Gazu“, saopštila je američka ambasada u Jerusalimu.

Ambasada upozorava na „potencijalno haotično i neuređeno okruženje sa obe strane prelaza“ i navodi da građani treba da procene situaciju pre nego što krenu ka granici ili pokušaju da je pređU.

HAOS U KONGRESU NE BRINE BAJDENA: Obećao milijarde dolara pomoći Ukrajini i Izraelu

Takođe, navodi se da međunarodni posrednici rade na dogovoru za otvaranje granice sa Egiptom kako bi se omogućila pomoć u pojasu i da stranci mogu da izađu.

Teretni avioni i kamioni danima su dovozili humanitarnu pomoć u Rafu, ali do sada nijedan nije dopremljen u Gazu koja je bila pod intenzivnim izraelskim bombardovanjem skoro dve nedelje od napada 7. oktobra, kada je 2.500 terorista uletelo preko granice u Izrael iz Pojasa Gaze kopnom, vazduhom i morem, ubivši oko 1.400 ljudi, dok je njih 200-250 uzeto za taoce svih uzrasta, podseća The TImes of israel.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter