Izvor: Tanjug
21.10.2023 u 10:13
0

Konvoj humanitarne pomoći ušao u Gazu, za danas predviđeno 20 kamiona

Oko 20 kamiona koji prevoze humanitarnu pomoć ušli su u Gazu u subotu ujutro preko graničnog prelaza Rafa na granici sa Egiptom

Kako piše CNN, njihov reporter je video kamione kako prelaze granični prelaz. Granica je ponovo zatvorena pošto je pušteno da oko 20 kamiona uđe u Gazu.

 

Prethodno je egipatska državna televizija objavila snimke kamiona koji prelaze granicu.

PREOKRET U IZRAELU: Amerika najavila da se granični prelaz Rafa otvara u 10 sati, upozoravaju na mogući haos

Američki predsednik Džo Bajden je u petak najavio da će humanitarna pomoć ući u Gazu u naredna 24 sata.

Pre početka ovog rata u Gazu dnevno dolazilo 25 kamiona humanitarne pomoći, a da im je sada potrebno 100 kamiona dnevno. Dodao je da humanitarna pomoć koja se trenutno nalazi na granici s Egiptom predstavlja samo kap u moru onoga što je Palestincima u Gazi neophodno, kako bi se zaustavila humanitarna katastrofa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter