Izvor: BSC HAPPY
04.02.2023 u 22:55
0

PRVI „LEOPARD“ JE VEĆ U AVIONU Ministarka odbrane Kanade otkriva da pomoć Kijevu uskoro stiže! (VIDEO)

Kanada je poslala prvi od nekoliko tenkova "Leopard 2" Ukrajini, izjavila je ministarka odbrane Anita Anand.

„Danas je avion kanadskih vazduhoplovnih snaga napustio Halifaks sa prvim glavnim borbenim tenkom „Leopard 2“, koji naša zemlja prenosi Ukrajini. Kanada je uz narod Ukrajine i nastavićemo da pružamo Oružanim snagama sredstva koja su im potrebna da pobedi“, napisala je Anand na svom Tviter nalogu.

Kako je Anand ranije navela, kanadska vlada namerava da Ukrajini prebaci ukupno četiri tenka ovog tipa koji se nalaze na bilansu Ministarstva odbrane.

Prema rečima ministarke, isporuke bi trebalo da budu realizovane u narednim nedeljama.

Rusija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Ministarstvo spoljnih poslova RF saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporukom oružja Ukrajini. Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov primetio je da „pumpanje“ Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter