Izvor: jutarnji list
15.05.2023 u 11:40
0

PUKOTINA U UTVRĐENJU BAHMUT: Jurišnici nemilosrdno napadaju, RUSI ne mogu još dugo

Ukrajinska vojska je u ponedeljak pozdravila nedavno napredovanje oko Bahmuta kao svoj prvi uspešan kontranapad u borbi protiv ruskih snaga za kontrolu nad istočnim gradom.

 Međutim, Kijev je takođe rekao da je situacija u Bahmutu teška i upozorio da Moskva nije promenila svoj cilj zauzimanja grada i da šalje jurišne snage na periferiju Bahmuta. Ukrajinska vojska saopštila je prošle nedelje da je počela da potiskuje ruske snage u i oko Bahmuta nakon meseci teških borbi, a Moskva je priznala da su se njene snage povukle severno od grada.

 – Napredovanje naših snaga u pravcu Bahmuta je prvi uspeh ofanzivnih akcija u odbrani Bahmuta – rekao je general-potpukovnik Oleksandr Sirskij, komandant kopnenih snaga, u izjavi u aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

PRIGOŽIN ZABIO NOŽ U LEĐA PUTINU: „Otkriću gde će ruske trupe da napadnu!“

 – Poslednjih nekoliko dana pokazalo je da možemo napredovati i uništavati neprijatelja čak i u ovako izuzetno teškim uslovima – rekao je on.

 – Borimo se sa manje resursa od neprijatelja. Istovremeno, u stanju smo da mu pokvarimo planove – dodao je.

Očekuje se da će Kijev uskoro pokrenuti veliku kontraofanzivu kako bi pokušao da ponovo zauzme teritoriju koju su zauzeli Rusi, ali ukrajinski zvaničnici su ukazali da dostignuća oko Bahmuta ne signaliziraju da je počela šira kontraofanziva. Zamenica ministra odbrane Hana Malijar rekla je da se u Bahmutu i ​​oko njega nastavljaju teške borbe i da je tamo „sve“ teško.

 – Rusi nisu promenili svoje ciljeve. Oni šalju jurišne snage na periferiju Bahmuta –  napisala je ona na Telegramu.

KARIĆ ZA HAPPY TV: „Vodio sam Iva Josipovića u Beograd na vodi“ Evo šta je rekao

Moskva, koja je započela sveobuhvatnu invaziju na Ukrajinu pre skoro 15 meseci, vidi Bahmut kao odskočnu dasku za napad na druge ukrajinske gradove. Kijev je ranije rekao da zadržavanje odbrane Bahmuta omogućava vojsci da pripremi svoju očekivanu kontraofanzivu. Britanci će obučavati ukrajinske pilote za F-16 U saopštenju britanske vlade povodom susreta ukrajinskog predsednika Zelenskog i britanskog premijera Sunaka posebno je zanimljiv deo koji se tiče obuke ukrajinskih pilota za letenje na borbenim avionima zapadne proizvodnje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter