Izvor: Happy BSC
02.10.2022 u 21:53
0

Pukovnik Šljivančanin u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY: „Potrebno nam je jedinstvo kao nikada, da verujemo u sebe i da se borimo!“

U emisiji “AKTUELNOSTI” na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 221. dan rata u Ukrajini, a oni najznačajniji su da su mobilisani Rusi započeli borbenu obuku, iz Severnog toka 2 gas više ne curi, navodi se u zvaničnom saopštenju, a Svetska banka najavila je još 530 miliona dolara pomoći Ukrajini.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: pukovnikom Veselinom Šljivančaninom, novinarom Filipom Radojičićem i prof. dr Slobodanom Jankovićem iz Centra za konzervativne studije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Pukovnik Veselin Šljivančanin podsetio je da se danas obeležava Dan sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja u Jajincima.

“Danas je održan jedan veliki pomen, mnogo žrtava koje su ubili Nemci u Jajincima sa Banjičkog logora, da je pokolj vršen, da je preko 80.000 nevinih ljudi, žena i dece stradalo. Među njima najviše Srba, Roma i Jevreja. Kažu Srbi su ubijani zbog toga što su bili partizani, koliko sam to slušao… Što su onda ubijani Romi i Jevreji? Zbog čega? A onda da povežemo to sve, nama dolazi neki nemački kvazipolitičar i preti, kaže da naš predsednik traži da se na Kosovu i Metohiji stvara nova Republika Srpska. Pa kako mi možemo da stvaramo novu Republiku Srpsku kada je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. Ali zašto on to nama govori? Šta oni hoće? Hoće da nas nema! Oni to odavno hoće! U dva svetska rata su nas satirali, ubijali, rušili, uništavali… Ja hoću samo da kažem da naš srpski narod i svi narodi Srbije, ako misle da opstanemo kao država koja jesmo, potrebno nam je jedinstvo kao nikada, da verujemo u sebe i da se borimo”, rekao je pukovnik.

Šljivančanin je istakao da Zapad otvoreno govori kako Rusiju treba satanizovati, uništiti, da više ne postoji.

“Što se tiče mobilizacija, to je jedan proces koji je bio normalan posle svega ovoga. Rusija nikome nije objavila rat, ona je rekla da ide u jednu specijalnu operaciju i da ja ne ponavljam te fraze koje su ovde mnogo puta ispričane, i zbog nacizma i zbog svega, i zbog tog nacističkog rukovodstva u Ukrajini koje sada stalno priziva rat, koje stalno radi sve što ne treba i što nije napredno i perspektivno u savremenom svetu i što ih podržava, nije više nikakva tajna, Zapad, koji kaže da su najveći njihov neprijatelj Rusi. Oni kažu da Rusiju treba satanizovati, uništiti, da Rusija više ne postoji…“, rekao je pukovnik.

„Zapad još uvek ne razume da Rusiju uopšte ne interesuje više šta će da kaže Zapadna Evropa i Amerika“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

Slobodan Janković smatra da se neće stati na ovim granicama Ruske Federacije

„Na osnovu onoga što čitam od Rusa, ljudi koji prate tu tematiku, govori se o završetku rataili sledeće godine ili 2024. Ne očekujem da će se stati na ovim granicama Ruske Federacije. Očekujem da će ruska vojska nastaviti da dejstvuje“,  izjavio je Janković.

„Očigledno NATO shvata da ne sme da primi Ukrajinu u svoju organizaciju, da bi to dovelo do strašnog rata najpre u Evropi“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!  

Filip Radojičić govorio je o mogućnosti pregovora između Rusije i Ukrajine.

“Čuli smo dva predsednika koji imaju dva različita stava o ovome, vrlo jasna. Zelenski je rekao da će da sedne za sto sa Rusima ali da sa ruske strane ne bude Vladimir Putin. To je gotovo nemoguće, tako da to, pod znacima navoda, znači da neće da sedne za sto. Putin je sa druge strane pre tri dana pozvao Ukrajinu da sednu za pregovarački sto. Od toga nema ništa, nažalost“, rekao je Radojičić.

 Novinar je podsetio da su Ukrajinci zabeležili prvu pobedu u ovom ratu i dodao da im se žuri jer se približava novembar i izbori u SAD.

„Na terenu imamo da su Ukrajinci krenuli u kontraofanzivu, Rusi su počeli da se povlače. U subotu je Ukrajina napravila prvu pobedu ili Rusi prvi poraz, priznali su da su pobeđeni kod Limana. Oni će nastaviti u tom smeru, jer oni nemaju mnogo vremena za gubljenje. Približava se novembar, izbori u SAD, prema svim anketama pobediće republikanci, imaće većinu i u Kongresu i u Senatu, i oni verovatno posle tih izbora neće dobijati novac ili bar ne toliko novca koliko su dobijali. Ova sredstva Svetske banke, to se odnosi za ekonomiju, ne za naoružanje, to je neka druga priča. Ono što je sigurno da Ukrajina posle ovog sukoba neće postojati u ovim granicama kao što je znamo, ni geografski ali ni demografski”, smatra Radojičić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter