Izvor: Kurir.rs
30.12.2023 u 19:38
0

PUTINE, KAKO SI IH MATIRAO: Pet zemalja već u januaru će se pridružiti ruskom bloku

Zvanični predstavnik Južne Afrike u BRIKS Anil Suklal rekao je da će se od januara 2024. godine ovom bloku pridružiti Iran, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Etiopija.

PUTIN OBAVEŠTEN O GRANATIRANJU BELGORODA: Stigla hitna odluka Kremlja

On je rekao da su visoki izaslanici zemalja već prisustvovali nedavnom sastanku BRIKS u Durbanu i da će prisustvovati drugom sastanku u Moskvi 30. januara, što je „jasan znak da su prihvatili poziv“ da se pridruže, preneo je Blumberg.

Broj članica BRIKS će se skoro udvostručiti u bliskoj budućnosti nakon prijema zemalja poput Irana, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Egipta i Etiopije.

Prema rečima zvaničnog predstavnika Južne Afrike u BRIKS Anila Suklala, ove države će se pridružiti bloku već u januaru 2024. godine, piše Blumberg.

Prema njegovim rečima, pomenute zemlje su nakon dobijanja zvaničnog poziva za samit BRIKS u avgustu ove godine poslale svoje izaslanike na nedavni sastanak BRIKS u Durbanu.

Pored toga, oni će prisustvovati novom sastanku, koji će se održati u Moskvi 30. januara 2024. godine – i to se može smatrati „jasnim znakom da su prihvatili poziv“ da se pridruže, naglasio je Suklal.

Zauzvrat, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov potvrdio je ove nedelje da bi više od 30 država želelo da uspostavi bliže veze sa BRIKS. Konkretno, najmnogoljudnija afrička zemlja, Nigerija, razmatra mogućnost da se takođe pridruži BRIKS u naredne dve godine, rekao je ministar spoljnih poslova Jusuf Tugar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter