Izvor: TELEGRAF
30.09.2023 u 10:08
0

PUTNICI U VODI DO KOLENA: Njujorški aerodromi otkazali više od 40 letova (VIDEO)

Putnici koji su pokušavali da pobegnu iz Njujorka jeftinim avio-kompanijama usred poplava gazili su po barama.

Terminal A aerodroma LaGvardija – odakle polaze letovi avio-kompanija Spirit i Frontier – morao je biti zatvoren, dok su poplavne vode prolazile kroz zgradu, piše NY post.

Fotografije i video snimci objavljeni na mrežama prikazuju terminal prekriven vodom dok  izbezumljeni putnici pokušavaju da pobegnu.

Jedna žena je čak podelila snimak iz unutrašnjosti jednog od terminala, pokazujući svojim TikTok pratiocima vodu preko čizama i kako curi kroz rotirajuća vrata zgrade.

Drugi video koji je na TikTok-u prikazuje automobil koji se muči da prođe kroz vodu koja se gomilala na okolnim putevima.

Zvaničnici aerodroma LaGuardia objavili su da privremeno zatvaraju terminale A i da će putnici biti prevezeni do terminala C.

VANREDNO STANJE ZBOG NEVREMENA: Apokalipsa u Njujorku, ulice plivaju, saobraćaj stao (VIDEO)

Svi letovi Spirit Erlajnsa, koji polaze sa terminala, otkazani su do 15 časova, dok je Frontier Airlines rekao da će obavljati svoja dva preostala leta sa terminala C.

Od 13.00, LaGuardia je prijavila 44 kašnjenja i 50 otkazivanja letova, prema Flight Avare, veb stranici koja prati saobraćaj na aerodromu.

Obližnji aerodrom Džon F. Kenedi je takođe prijavio 42 odložena leta i devet otkazivanja.

Lučke uprave Njujorka i Nju Džersija kažu da osoblje aerodroma nadgleda piste, puteve i terminale i da će preusmeriti saobraćaj ako bude potrebno.

Istovremeno, gradonačelnik Erik Adams proglasio je vanredno stanje za pet opština i pozvao Njujorčane da ostanu kod kuće ili da se sklone na poslu ili u školi.

„Ovo je opasno stanje i nije gotovo“, rekao je.

„Ne pokušavajte da putujete osim ako ne bežite iz područja koje je podložno poplavama ili pod naredbom za evakuaciju“, upozorava se u hitnom upozorenju koje je poslato u petak uveče.

@batshevahaart #floodwarning #lga #nycflood ♬ original sound – BATSHEVA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter