Izvor: happbsc
23.03.2024 u 16:56
0

RASTE BROJ ŽRTAVA U MOSKVI: Trgaičan bilans za sada porastao na 133 žrtve, SUTRA dan žalosti

Broj poginulih u terorističkom napadu porastao do 133, saopštila je istražna komisija Rusije. Predsednik Vladimir Putin proglasio je 24. mart danom nacionalne žalosti u celoj Rusiji. Šef FSB je izvestio Putina da je privedeno 11 osumnjičenih, uključujući četvoro koji su direktno učestvovali u terorističkom napadu. Ruski zvaničnici navode da je više od 145 ljudi ranjeno i da su mnogi od njih i dalje su u teškom stanju.

Islamska država je objavila da je odgovorna za napad, ali to još nije potvrđeno, jer su se i ranije proglašavali odgovornim u napadima za koje se ispostavilo kasnije da s tim nemaju veze.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin proglasio je 24. mart danom nacionalne žalosti u celoj Rusiji. Potvrdio je da su svi neposredni izvršioci napada uhapšeni i poručio da će oni, ali i njihovi pomagači biti kažnjeni.

PRIČA O DEČAKU IZ MOSKVE NIKOGA NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM: Mališan bežao iz dvorane smrti pa NALETEO NA TERORISTE

Putin je pritom optužio Ukrajinu za umešanost u teroristički napad, odnosno da su teroristi sa ukrajinske strane granice imali nekog ko bih preveo u tu državu.

TASS: Upozorenja SAD imala uopšteni karakter

Službe bezbednosti Rusije zaista su dobile od SAD informacije da se priprema neki teroristički napad, ali su ti pdoaci imali uopšteni karakter, izjavio je za TASS izvor u ruskim službama bezbednosti.

Ranije je predstavnik Nacionalnog saveta za bezbednost Bele Kuće Edrijen Votson izjavio da su SAD prenele ruskim službama informacije koje su dobile početkom marta o tome da se u Mosvki sprema neki napad.

Ambasada SAD u Rusiji upozorila je tada Amerikance na neposrednu pretnju od napada na velikim okupljanjima u Moskvi.

Ruski predsednik Vladimir Putin je to tada nazvao pokušajem zastaršivanja i ucenom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter