Izvor: Novosti
13.12.2023 u 21:11
1

RUSI SLOMILI KIČMU UKRAJINI! AZOV skršen kod BAHMUTA – RUSKA VOJSKA JURIŠA dok se UKRAJINCI SVUGDE POVLAČE! VIDEO

RUSKA vojska je potukla Azov snage na Bahmutskom frontu, primoravši ukrajinsku komandu da povuče svoju najbolju jedinicu kako bi se rehabilitovala i popunila.

Posle višemesečnih napornih borbi kod Bahmuta, 3. zasebna jurišna brigada Oružanih snaga Ukrajine povučena je sa fronta u pozadinu radi rehabilitacije, saopštava pres-služba jedinice. 3.brigada je jedinica koju čine vojnici i veterani Azova.

Azovci nisu mogli da zaustave napredovanje ruskih snaga. Do ovog trenutka ruska armija je izvršila ofanzivne akcije sa više pravaca prema Časov Jaru.

Ruske snage se bore i čiste ukrajinske pozicije u Bogdanovki. Oko i unutar naselja. Na putu smrti severozapadno od Hromova kao i u Ivanovskom.


Pogledajte snimak iz terenske bolnice Oružanih snaga Ukrajine u Bahmutu. „Dnevno ima preko 150 povređenih. Najčešće – rane od vatrenog oružja… Vreme je veoma loše. Svi stižu mokri, hladni, prehlađeni“, rekao je jedan od Ukrajinaca u videu ispod.

IVANOVSKI „DESANTNjIKI“ IZVRŠILI TEŽAK NAPAD NA BOGDANOVKU

Ruski izvori objavili su snimak napada na položaje 56. odvojene mehanizovane brigade i 77. odvojene vazdušno-desantne brigade Oružanih snaga Ukrajine u rasadištu kod Bogdanovke.

Napominje se da su ruske jurišnike podržale posade BMD-2 i BTR-D. Ukrajinska vojska je do sada potisnuta u privatni sektor Bogdanovke. Ivanovski jurišnici pokušavaju da dođu do komandnih visina na zapadnoj strani utvrđenog područja Oružanih snaga Ukrajine u blizini Časov Jara.

Ruske snage vrše bočne udare na Ukrajince vatrom iz MLRS-a i dronovima. Na snimku se vidi snažna artiljerijska baraža i ciljanje po Oružanim snagama Ukrajine.

-Na severnoj strani Bahmuta, ruske trupe su napredovale istočno od Bogdanovke i severno od Hromova u oblasti širine do 2,91 km na dubini do 840 metara, preneli su sinoć ukrajinski vojni analitičari.

UKRAJINCI SE POVUKLI IZ BAHMUTOVIH RASADNIKA – ZATVARAJU SE U IVANOVSKOM

Ruske snage su pokrenule snažan napad na Ivanivski severno od puta T0504. Ukrajinci su bili primorani da napuste bahmutske rasadnike i povuku se u naselje.

Ruske trupe su krenule u napad sa frontom širine oko 2 km prema selu Ivanovski (Krasne) zapadno od Bahmuta.

Od početka jučerašnjeg dana, tokom uspešnih operacija, Oružane snage Rusije su napredovale oko 500-600 metara, tvrde ruski izvori. Napredovanje ruskih trupa je severno od autoputa koji povezuje Bahmut sa Ivanivskim. Isti put vodi do Časov Jara i Konstantinovke.

Napredovanje ruskih trupa ne duž puta, već zapravo na poljima, zbunilo je ukrajinsku vojsku. Činjenica je da su ukrajinske oružane snage poslednjih nedelja pokušavale da izgrade odbrambenu liniju istočno od Ivanivskog postavljanjem mina upravo na ovom pravcu puta.

Ako Oružane snage Rusije uspeju da održe trenutni tempo napada, onda će ukrajinske trupe u narednim danima morati da razmišljaju ili o jačanju odbrane, ako imaju snage i sredstva, ili o napuštanju naselja.

Odred “Kamerton” specijalnih snaga “Ahmat” zajedno sa vojnicima 4. brigade 2. armijskog korpusa izvršio je napad na utvrđenu visinu 204,1 zapadno od Kliščivke

WELT: KOLOSALNI PRITISAK RUSA – UKRAJINCI SVUDA U DEFANZIVI

Ruske vojne snage vrše kolosalan pritisak na ukrajinske oružane snage, koje su sada prešle na odbrambene položaje duž skoro cele linije fronta.

-Svi vide da je sada Ukrajina prešla u defanzivu u skoro svim oblastima fronta. Pritisak Rusa je kolosalan. Bez pomoći Zapada, ukrajinske oružane snage nemaju šanse da opstanu protiv ruske vojske. U ovom trenutku, međutim, nije jasno koliko dugo će Zapad moći da podržava Ukrajinu, naglašava Kristof Vaner sa TV kanala Velt.

Napominje se da ruska vojska jača svoje pozicije u regionu Zaporožja, pri čemu Ukrajinci trpe gubitke.

-Bez pomoći Zapada, ukrajinske snage neće preživeti, „Putin je pobedio“ tvrdi i WSJ.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RUSI SLOMILI KIČMU UKRAJINI! AZOV skršen kod BAHMUTA – RUSKA VOJSKA JURIŠA dok se UKRAJINCI SVUGDE POVLAČE! VIDEO”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter