Izvor: Informer
13.12.2023 u 21:35
0

NEMA NAM SPASA, RUSI POSLALI ULTIMATUM! TREĆI SVETSKI RAT počinje nakon ove pretnje!

Moskva će razmatrati moguću upotrebu lovaca F-16 iz vazdušnih baza u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj kao svoje učešće u sukobu u Ukrajini, izjavio je šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov, govoreći na 1065. plenarnom sastanku OEBS Foruma za bezbednosnu saradnju.

– Snažno upozoravamo da će upotrebu ovih lovaca sa teritorije ovih zemalja članica NATO-a Moskva smatrati njihovim učešćem u sukobu u Ukrajini i primorati Rusiju da preduzme mere odmazde – rekao je on.

Kako je primetio diplomata, počela su da se pojavljuju mišljenja da bi u uslovima značajnog uništenja aerodroma u postsovjetskoj republici, F-16 prebačeni Oružanim snagama Ukrajine mogli da polete iz vazdušnih baza u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj.

Gavrilov je istakao da „SAD i njihovi sateliti“ nastavljaju da stvaraju bezbednosne pretnje na zapadnim granicama Rusije.

On je dodao da se iza formulacija o isključivo odbrambenoj orijentaciji vojnih doktrina više ne krije agresivnost zapadne politike.

„Nacionalne i koalicione doktrinarne smernice NATO država konsoliduju pretenzije na globalnu i regionalnu dominaciju, koju planiraju da ostvare upotrebom vojne sile“, objasnio je Gavrilov.

Do danas su se Holandija i Danska , među zapadnim zemljama, dogovorile da prebace F-16 Ukrajini.

Konkretno, Amsterdam očekuje da pošalje prve lovce u Kijev 2024. godine.

Ranije je Vašington post, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika, izvestio da transfer F-16 Kijevu neće obezbediti željenu vazdušnu nadmoć, pošto su ruski sistemi protivvazdušne odbrane veoma efikasni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter