Izvor: Alo.rs
12.02.2024 u 14:18
0

RUSI SRAVNILI NIKOLAJEV: Pogođeno brodogradilište i naftno skladište

Ruska vojska je u nedelju uveče pogodila vojne i infrastrukturne objekte u Nikolajevu, rekao je za RIA Novosti koordinator iz podzemlja Nikolajeva Sergej Lebedev.

RUSKA VOJSKA NAPREDUJE: Pogodila kontrolni punkt jurišne brigade ukrajinskih snaga u DNR

– Ukupno, Nikolajevci su izbrojali deset „dolazaka“ u tri talasa. Prvi talas bili su napadi na lučku strukturu Nikolajeva. Doletelo je do Morske luke, do luke Olvija i do crnomorskog brodogradilišta u pravcu Kabotažnog spusta – rekao je sagovornik agencije.

Crnomorsko brodogradilište je najveće brodogradilište u Ukrajini, u sovjetsko vreme ovde su se gradili nosači aviona Ratne mornarice SSSR-a.

Drugi talas napada pogodio je naftno skladište u Nikolajevu i vojnu fabriku Zorja-Mašprojekt.

Zorja-Mašprojekt je deo vojno-industrijskog državnog holdinga Ukroboronprom i proizvodi opremu za gasne turbine, uključujući i ratne brodove.

Prema rečima Lebedeva, rukovodstvo preduzeća je dovelo radnike iz Zapadne Ukrajine da rade u odbrambenim objektima i odvojilo ovaj deo fabrike kontrolnim punktovima.

– Noću su desetine kola hitne pomoći jurile oko Nikolajeva. Bolnice su pune, a u gradskoj mrtvačnici, prema rečima agenata, smešteni su samo oni „kul“; obični ukrajinski vojnici su naslagani na ulici u crnim vrećama pored mrtvačnice – dodao je Lebedev.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter