Izvor: Alo.rs
13.02.2024 u 16:24
0

RUSI SU IH NA VREME PROZRELI I DOKRAJČILI? Nakon nestanka desetine aviona, evo ko je optužen za slanje letelica NEPRIJATELJIMA

Ruske vlasti istražuju misteriozni nestanak više desetina aviona, od kojih su neki završili u rukama ukrajinskih snaga koje se bore protiv moskovskih trupa, navode ruski mediji.

RUSIJA STAVILA PREMIJERKU NATO ZEMLJE NA POTERNICU: Otkriven razlog

Ruska služba bezbednosti (FSB) ispituje navode da je moskovska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj “Rosavijacija” slala ruske civilne avione i helikoptere u “neprijateljske zemlje”, objavile su ruske novine “Izvestija”, koje podržava aktuelna vlast.

„Savezna služba bezbednosti pokrenula je dva krivična postupka zbog nemara i zloupotrebe ovlašćenja protiv nekoliko zaposlenih u Saveznoj agenciji za vazdušni saobraćaj“, navodi “Izvestija”.

Oni su “osumnjičeni za nezakonito uklanjanje 59 aviona i helikoptera iz ruske jurisdikcije”.

Određeni broj nestalih aviona koristila je Ukrajina u vojnim operacijama protiv Rusije, navodi “Izvestija” pozivajući se na dva anonimna izvora ruskih policijskih snaga i neimenovani izvor u moskovskom ministarstvu saobraćaja:

„Ukrajina je upotrebila nekoliko helikoptera Mi-8, kao i višenamenski strateški vazdušni transporter Il-76 protiv moskovskih snaga u Ukrajini.“

“Njuzvik” je kontaktirao rusku Federalnu agenciju za vazdušni saobraćaj, ministarstvo saobraćaja i ukrajinsku vojsku za komentar, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbio je da odgovoriti na pitanja o istrazi FSB-a.

Ministarstvo saobraćaja izvršilo je reviziju evidencije “Rosavijacije” o civilnim avionima u julu 2023. godine, a nedosldnosti su dovele do krivičnih istraga, izvestila je “Izvestija”.

„Zaposleni Savezne agencije za vazdušni saobraćaj “uklonili” su avione iz registra civilne imovine bez kompletnih setova dokumenata, pružili su kontradiktorne i nepouzdane informacije o lokaciji aviona izvan Rusije“, tvrde ruski mediji.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter