Izvor: agencije
21.10.2023 u 13:33
0

RUSI SVE SNAŽNIJE NAPREDUJU NA FRONTU: Uskoro zauzimanje Adjevke, NATO kritikuje Orbana zbog sastanka sa Putinom

Ruske trupe gađale su noćas grad Krivi Rog, pogođena je industrijska infrastruktura, saopštile su regionalne vlasti. Sa druge strane, predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je juče štab Oružanih snaga Rusije u Rostovu na Donu, gde ga je načelnik Generalštaba Valerij Gerasimov izvestio o toku vojnih operacija.

Rat u Ukrajini se nastavlja. Eksplozije su se u petak čule u više gradova u Nikolajevskoj, Dnjepropetrovskoj, Hersonskoj i u Zaporoškoj oblasti. Jedna osoba je poginula u ruskom granatiranju Hersonske oblasti, saopštili su lokalni zvaničnici.

Šef Pentagona Lojd Ostin razgovarao je sa ukrajinskim kolegom Rustemom Umerovim i obećao mu je da će od američkog Kongresa dobiti dodatna sredstva za nastavak vojne pomoći Ukrajini, saopštila je pres služba američkog Ministarstva odbrane. Prethodno je saopšteno da je administracija SAD uputila zahtev zakonodavcima da odobre budžetska izdvajanja u iznosu od 60 milijardi dolara za pomoć Ukrajini.
Predstavnici zemalja NATO-a održali su u sredu hitnu sednicu u Budimpešti, kako bi razmotrili sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i premijera Mađarske Viktora Orbana, prenosi Blumberg pozivajući se na saopštenje Ambasade SAD u Budimpešti.
„Saveznici Mađarske iz NATO-a su izrazili zabrinutost za bezbednost, osudivši sastanak premijera Viktora Orbana s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom ove sedmice“, navedeno je u saopštenju.
Kako navodi agencija, to svedoči o jačanju nesuglasica unutar vojnog bloka zbog odnosa Budimpešte s Moskvom. Prema rečima predstavnika Ambasade SAD, ambasadori zemalja-članica Alijanse su se u četvrtak u Budimpešti sastali da bi razmotrili „probleme“, nastale nakon sastanka Orbanai Putina.
U SAD su optužili Orbana da podriva jedinstvo Zapada zbog zaključivanja energetskih ugovora s Rusijom, pokušaja da ograniči pomoć Ukrajini, sprečavanja širenja NATO-a i javnih poziva Evropskoj uniji da ukine ekonomske sankcije protiv Rusije.
Premijer Mađarske Viktor Orban sastao se u utorak u Pekingu s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, na marginama foruma „Pojas i put“. Prema Orbanovim rečima, Mađarska ne teži sukobu s Rusijom i želi da održi bilaterlane odnose s Moskvom u onoj meri, u kojoj to dopuštaju sankcije.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter