Izvor:
21.10.2023 u 11:49
0

UN POTREBNO JOŠ POMOĆI: Današnji konvoj humanitarne pomoći ne treba da bude poslednji

Prvi konvoj humanitarne pomoći koji je danas ušao u pojas Gaze ne treba da bude i poslednji, upozorio je u Kairu šef humanitarne organizacije UN Martin Grifits.

Prvi konvoj humanitarne pomoći koji je danas ušao u pojas Gaze ne treba da bude i poslednji, upozorio je u Kairu šef humanitarne organizacije UN Martin Grifits.

Dvadeset kamiona s pomoći iz Egipta ušlo je u Gazu koja je pod izraelskom opsadom i granatiranjem.

ALARMANTNI PODACI BIVŠEG OBAVEŠTAJCA: Skot Riter objavio do sada neviđene informacije o ratu u Ukrajini

„Uveren sam da će ovaj teret biti početak trajnog napora za snabdevanje osnovnih dobara – pre svega hrane, vode, lekova i goriva- za stanovnike Gaze, na bezbedan, bezuslovan način bez prepreka, rekao je on.

Danas je u kamionima, kažu egipatski mediji, bila hrana i medicinska pomoć, ali ne i gorivo koje je neophodno u pojasu Gaze čija jedina centrala ne radi.

Kamioni s humanitarnom pomoći počeli su danas da ulaze Gazu preko prelaza Rafa, na granici Egipta, prvi put od početka sukoba pre 15. dana.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen pozdravila je otvaranje graničnog prelaza iz Egipta u Gazu, za kamione s preko potrebnom humanitarnom pomoći za tu palestinsku enklavu, i navela da će to „važan prvi korak koji će olakšati patnje nedužnih ljudi“.

„Pozdravljam otvaranje graničnog prelaza Rafa za Gazu za humanitarnu pomoć. Ovo je važan prvi korak koji će olakšati patnje nedužnih ljudi. Zahvaljujem se svima koji su ovo omogućili, napisala je fon der Lajen na platformi X.

Kamioni sa humanitarnom pomoći koji su danima čekali na egipatskom prelazu prema Gazi ranije danas su počeli da ulaze na tu teritoriju, 15. dana rata između Izraela i palestinskog Hamasa, koji je tamo na vlasti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter