Izvor: INFORMER
07.11.2023 u 20:48
0

RUSI TRAŽE PREKID VATRE: Lavrov uputio hitan poziv!

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa ministrom civilnih poslova Palestinske nacionalne administracije Huseinom el Šejhom i tom prilikom je istakao da je neophodan prekid vatre i evakuacija Rusa iz Pojasa Gaze.

– Tokom razgovora glavna pažnja je bila posvećena razvoju situacije u zoni palestinsko-izraelskog sukoba, konkretno velikoj oružanoj konfrontaciji u Pojasu Gaze koja je u toku. Sergej Lavrov je istakao da je neophodno da što pre dođe do prekida vatre kako bi se sprečile dalje žrtve među civilnim stanovništvom, povećale isporuke humanitarne pomoći u Pojas i kako bi se odmah izvršila evakuacija ruskih državljana iz enklave – navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

ATENTAT NA PALESTINSKOG PREDSEDNIKA? Društvenim mrežama kruži snimak navodnog napada, zvaničnici se oglasili i otkrili istinu

Pored toga, Lavrov je potvrdio da podržava pravedno rešenje palestinskog problema na osnovu međunarodno-pravnog okvira koji predviđa stvaranje nezavisne Paletine u granicama iz 1967. godine sa prestonicom u Istočnom Jerusalimu.

Ranije je portparolka ruskog predstavništva pri Palestinskoj nacionalnoj administraciji Alija Zaripova saopštila da se na ruskom spisku za evakuaciju iz Pojasa Gaze nalazi više od 900 ljudi, od kojih je preko 500 Rusa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter