Izvor: RT
19.07.2023 u 16:44
0

„KIJEV KORISTI HEMIJSKO ORUŽJE“: RUSIJA upozorila da su kod ZAPOROŽJA, BAHMUTA, SOLEDARA i DONJECKA JURIŠNICI upotrebili HEMIJSKU MUNICIJU pa se time u videima hvalili

Ukupno su poslate 23 note o upotrebi toksičnih supstanci kao hemijskog oružja od strane Kijeva, upozorili smo na predstojeće provokacije, poručio je stalni predstavnik Rusije u OZHO Aleksandar Šuljgin

Rusija je poslala 23 note Organizaciji za zabranu hemijskog oružja (OZHO) kako bi upozorila da bi Kijev mogao da koristi toksične supstance kao hemijsko oružje, izjavio je stalni predstavnik Rusije u OZHO Aleksandar Šuljgin.

Međutim, dodaje da ova organizacija još ne vidi potrebu za slanjem stručnjaka u Ukrajinu kako bi proverili navode Moskve.

POČEO RUSKI ARMAGEDON: ODMAZDA – GORE KIJEV, ZAPOROŽJE, DNJEPROPETROVSK, ODESA (VIDEO)

Ukupno su poslate 23 note o upotrebi toksičnih supstanci kao hemijskog oružja od strane Kijeva, upozorili smo na predstojeće provokacije – rekao je Šulgin na onlajn brifingu koji je organizovala međunarodna medijska grupa „Rasija segodnja“.

Šulgin kaže da iz OZHO navode da sve ove informacije savesno prate i analiziraju, ali da, za sada, smatraju da nema potrebe za slanjem tima stručnjaka.

Krajem juna potpukovnik u penziji Narodne milicije LNR Andrej Maročko saopštio je da su Oružane snage Ukrajine hemijskim oružjem napale ruske pozicije kod grada Soledara u Donjeckoj narodnoj republici.

UZ BOŽJU POMOĆ BIĆE NEUNIŠTIVI: SVEŠTENIK BLAGOSILJA RUSKE TENKOVE pre polaska na FRONT (VIDEO)

 – Oružane formacije Ukrajine napale su naše položaje kod Soledara hemijskom municijom. Pri detonaciji se oslobađa iritirajući dim koji izaziva peckanje kože, a pri njegovom udisanju ljudi gube svest – rekao je tada Maročko, pozivajući se na izvore sa fronta. 

To nije bio prvi put da su ukrajinske snage iskoristile hemijsko oružje. U aprilu, ono je bilo korišćeno u pravcu Zaporožja, početkom marta u pravcu Bahmuta i Donjecka, a u februaru takođe u pravcu Bahmuta i Soledara. Kako je ranije otkrio vojno-politički ekspert Jan Gagin, ukrajinske vojne jedinice i ne kriju da poseduju ovo zabranjeno oružje strane proizvodnje, te ih periodično pokazuju u svojim video-snimcima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter