Izvor: Kurir.rs/RIA Novosti
14.04.2023 u 14:44
0

RUSKA PACIFIČKA FLOTA U NAJVIŠEM STEPENU PRIPRAVNOSTI: Sergej Šojgu najavio proveru sposobnosti odbrane od agresije sa mora

Glavni cilj provere je povećanje sposobnosti oružanih snaga da odbiju agresiju potencijalnog neprijatelja sa mora, naglasio je Šojgu.

Pacifička flota je dovedena u najviši stepen pripravnosti za iznenadnu inspekciju, rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu na sastanku sa rukovodstvom resora.

NJEGOVE REČI SU OBIŠLE SVET: Sergej Šojgu čestitao Liju imenovanje za ministra odbrane Kine!

„Danas od 9 časova (po vladivostočkom vremenu) Tihookeanska flota je u punom sastavu stavljena u stanje pripravnosti i počela je da dovodi Pacifičku flotu u najviši stepen borbene gotovosti“, rekao je ministar.

Nenajavljena inspekcija se vrši u skladu sa odlukom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Rusije. Nadgledanje aktivnosti vrši glavnokomandujući Ratne mornarice admiral Nikolaj Evmenov.

Glavni cilj provere je povećanje sposobnosti oružanih snaga da odbiju agresiju potencijalnog neprijatelja sa mora, naglasio je Šojgu.

„Tokom događaja, Pacifička flota će morati da odbija masovne raketne i vazdušne udare, izvodi vežbe traženja i uništavanja podmornica, izvodi lansiranje torpeda, artiljerije i raketa u toku poraza pomorskih udarnih grupa i kopnenih objekata lažnog neprijatelja,“ dodao je šef Ministarstva odbrane.

Tako će učesnici manevara raditi na odbijanju desanta neprijatelja na Južne Kurile i Sahalin, rekao je Šojgu.

On je naložio da se razradi upotreba grupisanja trupa, vodeći računa o opremljenosti savremenim naoružanjem i novim oblicima dejstva.

Kako je rekao načelnik Generalštaba Valerij Gerasimov, zauzvrat, iznenadna provera se odvija u tri faze. U prvoj fazi flota se dovodi u punu borbenu gotovost, dok se istovremeno trupe pripremaju za kontrolne vežbe i vežbe.

Zatim će snage stalne gotovosti biti raspoređene sa baznih tačaka na poligone borbene obuke. U trećoj fazi se razrađuju zadaci praktične borbene obuke.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter