Izvor: Tanjug
13.03.2023 u 18:26
0

NJEGOVE REČI SU OBIŠLE SVET: Sergej Šojgu čestitao Liju imenovanje za ministra odbrane Kine!

General Li se našao na meti američkih sankcija zbog ruskog transfera Kini borbenih aviona Su-35 i opreme za PVO sisteme S-400.

Kineski general Li Šangfu, kao novi ministar odbrane te zemlje, trebalo bi da pomogne razvoju vojne i vojno-tehničke saradnje Rusije i Kine, poručio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu u telegramu svom kineskom kolegi, čestitajući mu na imenovanju.

SERGEJ ŠOJGU DRŽAO DESNU RUKU U DŽEPU I SPORIJE SE KRETAO DO PALATE U MINSKU: Mnogi sumnjaju da je pre par meseci imao srčani udar!? (VIDEO)

„Izražavam svoje uverenje da će vaše aktivnosti na ovoj funkciji doprineti razvoju sveobuhvatnog partnerstva i strateškog angažovanja između Ruske Federacije i Narodne Republike Kine u oblasti vojne i vojno-tehničke saradnje“, navodi se u telegramu koji je Šojgu uputio Liju.

Ruski ministar je u čestitki poželeo generalu Liju dobro zdravlje, prosperitet i uspeh u predstojećim poduhvatima. Nacionalni narodni kongres Kine, najviše zakonodavno telo u toj zemlji, postavilo je u nedelju za novog ministra odbrane zemlje šezdesetpetogodišnjeg generala Lija Šangfua.

Američko ministarstvo finansija je 2018. godine uvelo sankcije Odeljenju za obuku i snabdevanje Centralnog vojnog saveta Kine i Li Šangfuu, koji ga je tada vodio, zbog vojne saradnje sa Rusijom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter