Izvor: Sputnik Srbija
10.06.2022 u 11:56
0

Ruske snage oborile SU-25 i MIG-29 avione, uništeno 11 skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja, likvidirano preko 350 ukrajinskih ekstremista

Portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov saopštio je da su ruske snage u Ukrajini oborile dva ukrajinska aviona: SU-25 u Harkovskoj oblasti i MIG-29 u Dnjepropetrovskoj oblasti. Dodao je i da su u napadu visokopreciznim raketama uništeni ukrajinski avioni na vojnom aerodromu „Dnjepar“.

On je, pored toga, istakao da su raketne snage i artiljerija Oružanih snaga Rusije, tokom prethodnog dana, likvidirale i preko 350 ukrajinskih ekstremista.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U saopštenju se navodi i da su u vazdušnim napadima ruske avijacije u oblasti Harkova uništeni proizvodni kapaciteti preduzeća za remont ukrajinske vojne opreme.

„Raketne snage i artiljerija uništile su 303 regiona u kojima su bile koncentrisane vojne snage i vojna oprema Oružanih snaga Ukrajine. U artiljerijskim udarima uništeno je preko 350 ekstremista, sedam jedinica oklopne tehnike, dva višecevna raketna bacača ‘Grad’, pet poljskih artiljerijskih topova i minobacača, 16 vozila specijalne namene, kao i 11 skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja, municije i goriva“, naglasio je on.

On je naveo i da je oboreno pet bespilotnih letelica u oblastima DNR i LNR.

Pored toga, ruska protivvazduhoplovna odbrana presrela je četiri rakete „Točka-U“ u LNR i Harkovskoj oblasti, kao i tri granate višecevnog bacača raketa „Uragan“ u DNR i Harkovskoj oblasti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter