Izvor: Sputnik Srbija
21.07.2022 u 12:08
0

RUSKE SNAGE UNIŠTILE ŠTAB SLUŽBE BEZBEDNOSTI UKRAJINE: Likvidirano 120 stranih plaćenika!

Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija Rusije nastavljaju sa napadima na vojne objekte na teritoriji Ukrajine. U prethodna 24 časa pogođeno je devet komandnih mesta gde su bili stacionirani strani plaćenici, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Takođe je uništena 14. mehanizovana brigada u Artjomovsku i štab Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) u Kramatorsku, šest skladišta sa raketno-artiljerijskim oružjem i municijom u Donjeckoj Narodnoj Republici, Dnjepropetrovskoj oblasti i grada Nikolajeva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

UKRAJINSKA VOJSKA PALI POLJA PŠENICE U ZAPOROŠKOJ OBLASTI: „Teško je izračunati koliko je hektara već uništeno“ (VIDEO)

Konašenkov je dodao da su u okviru kontrabaterijske borbe uništeni: baterija višecevnih bacača raketa „Uragan“ i baterija samohodnih artiljerijskih haubica „Akacija“ sa radarskom stanicom za protivbaterijsko ratovanje u Harkovskoj oblasti; osam ukrajinskih vodova višecevnih raketnih sistema „Grad“ u Donjeckoj Narodnoj Republici, Zaporoškoj oblasti i Nikolajevskoj oblasti; devet artiljerijskih vodova haubica D-20 i sedam artiljerijskih vodova topova D-30 u Donjeckoj Narodnoj Republici, Zaporoškoj oblasti i Nikolajevskoj oblasti.

Borbeni avion Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Donjeckoj Narodnoj Republici oborio je avion Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva.

Osim toga, ruski PVO sistemi oborili su helikopter Mi-8 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u Nikolajevskoj oblasti, kao i pet ukrajinskih bespilotnih letelica u Harkovskoj oblasti i Donjeckoj Narodnoj Republici. Presretnuto je osam raketa sistema „Uragan“ u Hersonskoj i Harkovskoj oblasti.

Prema ažuriranim podacima, 16. jula je u napadu visokopreciznim oružjem ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga na mesto privremenog razmeštanja neonacista u rekreativnom centru „Imperija“ u naselju Konstantinovka Odeske oblasti ubijeno više od 600 pripadnika ukrajinskih snaga, uključujući i do 120 stranih plaćenika. Osim toga, prema ažuriranim podacima, u visokopreciznom napadu 17. jula ubijeno je više od 320 neonacista na teritoriji skladište povrća u Nikolajevu.

Zbog značajnih gubitaka na istoku Ukrajine, stanovnici zapadnih regiona mobilisani u redove Oružanih snaga Ukrajine odbijaju da idu u Donbas. Tako su pripadnici 100. brigade teritorijalne odbrane grada Lucka u Volinskoj oblasti u punom sastavu odbili da učestvuju u borbenim dejstvima. Brigadu je razoružala komanda Oružanih snaga Ukrajine, podstrekači su uhapšeni i doneta odluka o reformisanju ove jedinice.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter