Izvor: BSC HAPPY
26.02.2023 u 19:36
0

Ruski borbeni avioni Su-25 dejstvovali u DNR: „Za zauzimanje Avdejevke, a to je neizbežno, ovo je neophodno!“

Dva jurišna aviona Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Su-25 bacila su visokoeksplozivne bombe FAB-500 na položaje Oružanih snaga Ukrajine u Avdejevci u DNR, rekao je ruski vojnik za RIA Novosti.

„Na snimku se vidi deponija, a na deponiji i oko nje, jedno čvrsto utvrđenje. Tu je stvarano poslednjih devet godina. Periodično, neprijatelj rotira u visini, njegove rezerve se povlače. gore“, rekao je za RIA Novosti policajac sa kodnim imenom Simon.

Prema njegovim rečima, ruska avijacija redovno udara na ovu poziciju.

Ruska vojska je istakla da je ovo strateški važan položaj za zauzimanje Avdejevke.

EKSPLOZIJE NA VOJNOM AERODROMU KOD MINSKA: Da li su Ukrajinci dronovima napali vojnu bazu i ruske Avakse?!

„Ova visina sprečava naše jurišne odrede da napreduju. Zbog toga ruske Vazdušno-kosmičke snage to obrađuju. Za zauzimanje Avdejevke, a to je neizbežno, ovo je neophodno“, rezimirao je borac.

Objektivna kontrola i video snimanje vazdušnog udara izvršeno je uz pomoć ruskog optičko-elektronskog izviđačkog kompleksa „Ironija“. Ruski avioni Su-25 izveli su ovaj udar u nedelju oko 10.45 časova.

Kako je naglasio vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin, napuštajući Avdejevku, Oružane snage Ukrajine će izgubiti priliku da granatiraju Donjeck i Jasinovatu. Neprijatelj će „biti potisnut“, bez obzira na gubitke, dodao je on.

Od 24. februara 2022. godine u Ukrajini se odvija vojna specijalna operacija. Vladimir Putin je to nazvao krajnjim ciljem oslobođenja Donbasa i stvaranja uslova koji garantuju bezbednost Rusije.

BONUS VIDEO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter