Izvor: Tanjug
29.05.2022 u 13:58
0

RUSKI PATRIJARH KIRIL: Pokušaj da bude prekinuta duhovna veza između RUSKE I UKRAJINSKE PRAVOSLAVNE CRKVE NIKADA NEĆE USPETI!

 Potpuno razumemo kroz kakva stradanja danas prolazi Ukrajinska pravoslavna crkva (UPC), izjavio je danas patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

On je, posle liturgije u Sabornom hramu Hrista Spasitelja, rekao da Ruska pravoslavna crkva razume da mitropolit UPC Onufrije i episkopat danas treba da postupe što je moguće mudrije kako ne bi zakomplikovali život svom verujućem narodu, prenosi Interfaks.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kiril je istakao da pokušaji da bude prekinuta duhovna veza između Ruske pravoslavne crkve (RPC) i UPC nikada neće uspeti, navodi RIA Novosti.

„Ne možemo a da ne tugujemo zbog onog što se dešava u bratskoj Ukrajini“, istakao je Kiril i dodao da su „isti duhovi zlobe“ digli oružje protiv crkve, težeći ne samo da budu razdvojeni pravoslavni narodi Rusije i Ukrajine, već da između njih bude ne samo provalija, već jarak, sličan rovovima koji se koriste u ratu.

Sabor UPC proglasio je nezavisnost 27. maja.

FRONT U DONBASU: Uništeno veliko skladište oružja i oboren SU-25 u Ukrajini

Prema povelji UPC, objavljenoj na sajtu Ruske Crkve, njoj je „data nezavisnost i samostalnost u upravljanju u skladu sa Odlukom Arhijerejskog Sabora Ruske Pravoslavne Crkve od 25-27. oktobra 1990. godine“.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter