Izvor: informer.rs
12.03.2024 u 10:59
3

SAGOREĆEMO IH OGNJEM KOJI ĆE SE PRELITI NA CELU EVROPU: PUTIN se oglasio nakon UPADA UKRAJINACA na TERITORIJU RUSIJE – poslao samo jednu poruku

Ukrajinski diverzanti pokušali su da prodru na teritoriju Kurske oblasti, javio je na svom Telegram kanalu guverner regiona Roman Starojt.

– Od jutra je granatirano naselje Tetkino, okrug Gluškovski. BiloSA je pokušaja proboja od strane diverzantsko-izviđačke grupe, došlo je do pucnjave, ali nije bilo proboja – rekao je šef regiona u video poruci.

Tokom granatiranja ranjen je lokalni stanovnik.

UDARNO! POČELA INVAZIJA NA RUSIJU! KRVAVE BORBE u KURSKU I BELGORODU, UKRAJINSKE LEGIJE SMRTI i TEŠKA VOZILA PREŠLI GRANICU VIDEO

Gluškovski okrug je jedan od šest pograničnih okruga Kurske oblasti, koji je redovno izložen granatiranju iz Ukrajine. U celom regionu proglašena je žuta teroristička uzbuna.

Podsetimo, rano jutros „Ruski dobrovoljački korpus”, takozvana Legija „Sloboda Rusiji” i „Sibirski bataljon”, koji se bore na strani Ukrajine, započele su vojne operacije u Belgorodskoj i Kurskoj oblasti Ruske Federacije.

Takođe, ukrajinska vojska je sinoć pokušala da izvrši masivan napad na ciljeve na ruskoj teritoriji.

Prema podacima Ministarstva odbrane, dežurni sistemi PVO presreli su i uništili 25 ukrajinskih dronova tipa aviona: 11 iznad Kurske oblasti, sedam iznad Belgorodske oblasti, po dva iznad Moskovske i Orljske oblasti i po jedan u Lenjingradskoj oblasti.

Pored toga, prema rečima guvernera Nižnjenovgorodske oblasti Gleba Nikitina, usled napada dronom, zapalila se fabrika za preradu nafte u industrijskoj zoni Kstov.

Takođe, oko 07:30 po moskovskom vremenu, iznad Belgorodske oblasti oboreno je osam raketa RM-70 Vampir MLRS i jedna taktička raketa Točka-U .

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “SAGOREĆEMO IH OGNJEM KOJI ĆE SE PRELITI NA CELU EVROPU: PUTIN se oglasio nakon UPADA UKRAJINACA na TERITORIJU RUSIJE – poslao samo jednu poruku”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter