Izvor: BSC Happy
10.03.2023 u 16:40
0

SAHRANA „GRUZIJSKOG SNA“: Parlament na kolenima!

Poslanici gruzijskog parlamenta glasali su protiv spornog zakona o "stranim agentima", čija je najava izazvala niz protesta u zemlji

Parlament se jasno pod pritiskom distancirao od zakona, a samim tim i vladajući „Gruzijski san“. Poraz vlasti je definitivan, a njena budućnost neizvesna.

Predlog zakona je definisao da se nevladine organizacije koje dobijaju više od 20 posto svojih sredstava iz inostranstva karakterišu kao „agenti stranog uticaja“.

KRAJ „GRUZIJSKOG SNA“: Pobeda demonstranata protiv vlasti

Protesti su bili orkestrirani i delom od strane zapadnih centara moći, upravo na talasu retorike demonstranata da je vlada previše bliska Moskvi, za razliku od opozicije i javnog mnjenja koja je, bar kako se navodi, žestoko antiruska.

Vlast tvrdglavo ostaje pri odbrani predloga zakona, samtrajći ga ispravnim, iako je poražen u parlamentu. Predsednik Gruzijskog sna Irakli Kobahidze istakao je da bi zakon povećao transparentnost, ali je takođe bio dosta odsečan i neprijateljski nastrojen prema LGBT populaciji, za koju je rekao da u saradnji sa različitim grupama „gura LGBT propagandu“.

Evropska Unija i Sjedinjene Države podržale su pad predloga zakona rekavši da je nekompatibilan sa stavovima EU.

Kremlj odbacuje bilo kakvu vezu sa spornim zakonom.

Postoji mogućnost, da ako vladajuća stranka ostane na vlasti zakon oživi u budućnosti.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter