Izvor: Sputnjik
18.02.2023 u 18:52
0

„SEVERNOKOREJSKA RAKETA MOGLA JE DA DOBACI DO AMERIKE!“: Izjava japanskog ministra odbrane

Severna Koreja je danas ispalila balističku raketu koja je pala u Japansko more, saopštile su japanske i južnokorejske vlasti.

Japansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je raketa ispaljena 5:21 sat, preneo je Kjodo.

Japanski premijer Fumio Kišida rekao je da se veruje da je projektil pao u ekskluzivnu ekonomsku zonu Japana.

RUSKI AVION SLETEO U DAMASK: Moskva poslala Siriji 15 tona prehrambene pomoći

Kišida je dodao da se najverovatnije radi o interkontinentalnoj balističkoj raketi i osudio njeno lansiranje.

-Izgleda da je raketa imala domet od oko 14.000 kilometara, što znači da je mogla da dosegne kopnenu teritoriju Sjedinjenih Američkih Država- rekao je japanski ministar odbrane Jasukazu Hamada, preneo je Rojters.

Južnokorejska vojska tvrdi da je raketa letela oko 900 kilometara, pre nego što je pala u more.

DRAMA U JAPANSKOM MORU: Severna Koreja ispalila interkontinentalnu raketu, projektil pao unutar ekonomske zone Japana!

Premijer je naložio zvaničnicima da brzo pruže potrebne informacije javnosti, osiguraju bezbednost aviona i brodova u toj oblasti i pripreme se za vanredne situacije, saopštio je njegov kabinet.

Balistička raketa je ispaljena nakon što je Severna Koreja zapretila juče da će pružiti neviđeno snažan odgovor dok se Južna Koreja i SAD spremaju za godišnje vojne vežbe, preneo je Rojters.

Pjongjang je možda stvorio vojnu jedinicu zaduženu za upravljanje novim interkontinentalnim balističkim raketama, u skladu sa nedavnom reorgnizacijom vojske, sugerisano je na snimku državnih medija sa parade održane 9. februara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter