Izvor: Hina
18.04.2023 u 13:12
1

UKRAJINA DOBILA ŽESTOKO POJAČANJE IZ SLOVAČKE, DA LI ĆE ZNATI ŠTA SA NJIMA? Stiglo 13 novih MiG-ova…

Slovačka je Ukrajini već isporučila svih 13 svojih lovaca MiG-29, potvrdilo je slovačko Ministarstvo odbrane agenciji TASR, a Bratislava je kao nagradu za ovaj potez dobila popust na kupovinu američkih helikoptera.

NEVIĐENA POMOĆ: Slovačka dala Kijevu 13 MIG-29

„Međutim, dobili smo popust od skoro 700 miliona, odnosno trebalo bi da platimo samo 340 miliona USD (oko 300 miliona evra), a istovremeno ćemo dobiti oko 250 miliona evra od Evropskog fonda za mir za MiGove i Kub sistem koji smo donirali Ukrajini, tako da će trošak zapravo biti manji od 100 miliona evra“, objasnio je Nad.

Prateće investicije u infrastrukturu neće zahtevati dalja povećanja budžeta za odbranu, dodao je on.

Datum kada će se slovačka vlada baviti nabavkom Vipera zavisi od dostave zvanične dokumentacije iz Sjedinjenih Država.

„Mislim da je u pitanju nekoliko nedelja, a onda ćemo to bez odlaganja uputiti na sednicu Vlade“, rekao je Nad i dodao da će to biti na međuresornoj reviziji, najkasnije do leta ove godine.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “UKRAJINA DOBILA ŽESTOKO POJAČANJE IZ SLOVAČKE, DA LI ĆE ZNATI ŠTA SA NJIMA? Stiglo 13 novih MiG-ova…”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter