Izvor: Tanjug
09.11.2021 u 19:55
0

SLOVAČKA: Naknade za kovid pacijente kao i za druge bolesnike

Slovačka će smanjiti naknade za bolovanje zbog pandemije korona virusa sa namerom da izjednači kovid sa ostalim bolestima, što znači da će osoba koja se zarazi dobijati isti iznos kao neko ko boluje od druge bolesti.

Premijer Eduard Heger izjavio je da postoje mnoge druge bolesti koje muče ljude i ti ljudi nemaju izbor i dodao da bilo da je onkološka bolest ili neka druga, ti pacijenti dobijaju standardne naknade za bolovanje.

PROČITAJTE JOŠ: Džonson i Džonson ne mora da plati Oklahomi 465 miliona dolara

– Odlučili smo da vratimo bolovanje zbog kovida na standardan nivo, jer sada imamo način da se zaštitimo od kovida, imamo vakcine i u potpuno smo drugačijoj situaciji. Zato će visina bolovanja biti izjednačena za sve bolesti – rekao je Heger, prenose mediji. 

Slovačka je dosad podelila blizu pet miliona doza, što je dovoljno da se vakciniše oko 45 odsto stanovništva.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter