Izvor: BSC HAPPY
08.02.2023 u 19:01
0

Snažno obraćanje Si Đinpinga: „Upregnimo svoj nesalomivi borbeni duh da otvorimo nove horizonte za našu stvar!“

Kineski predsednik Si Đinping u utorak je naglasio važnost pravilnog razumevanja i snažnog unapređenja kineske modernizacije. Si, takođe generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsednik Centralne vojne komisije, govorio je na otvaranju studijske sesije u Partijskoj školi Centralnog komiteta KPK (Nacionalna akademija upravljanja).

Sumiranje i razrada teorije kineske modernizacije je velika teorijska inovacija postignuta na 20. nacionalnom kongresu Komunističke partije Kine i predstavlja poslednje veliko dostignuće u razvoju naučnog socijalizma, rekao je Si.

Shvatanje velikog podmlađivanja kineske nacije je zajednička težnja kineskog naroda od početka modernog doba, primetio je Si, dodajući da je istorijski zadatak istraživanja kineskog puta ka modernizaciji pao na pleća KPK.

Si je naglasio da je Partija od 18. Nacionalnog kongresa KPK 2012. godine napravila novi napredak zasnovan na prethodnim istraživanjima, kontinuirano je ostvarivala inovacije i otkrića u teoriji i praksi i uspešno je napredovala i proširila kinesku modernizaciju.

Istorijska dostignuća i promene, posebno eliminisanje apsolutnog siromaštva i završetak izgradnje umereno prosperitetnog društva u svakom pogledu, rezultirali su snažnijim institucijama, snažnijim materijalnim osnovama i izvorom inspiracije za preuzimanje veće inicijative za kinesku modernizaciju, dodao je Si.

Vasilij Nebenzja zagrmeo: „Potrudićemo se da nikada u budućnosti sa teritorije Ukrajine ne dođe pretnja…“

Napominjući da je partijsko rukovodstvo od vitalnog značaja za fundamentalni pravac, budućnost i uspeh kineske modernizacije i da definiše fundamentalnu prirodu kineske modernizacije, Si je rekao da samo podržavanjem partijskog vođstva kineska modernizacija može imati obećavajuću budućnost.

Si je naglasio da proces modernizacije jedne zemlje treba da sledi opšte pravilo modernizacije, ali da će biti prilagođen njenoj stvarnosti i da će ga karakterisati karakteristike jedinstvene za njen kontekst.

Pozivajući se na izveštaj 20. nacionalnog kongresa KPK, Si je rekao da kinesku modernizaciju karakteriše pet karakteristika koje su jedinstvene za kineski kontekst. To je modernizacija ogromnog stanovništva, zajedničkog blagostanja za sve, materijalnog i kulturno-etičkog napretka, harmonije između čovečanstva i prirode i mirnog razvoja.

On je i dodao da je kineska modernizacija novi model za ljudski napredak i da razbija mit da je „modernizacija jednaka vesternizaciji“, predstavlja još jednu sliku modernizacije, proširuje kanale zemljama u razvoju da postignu modernizaciju i pruža kinesko rešenje za pomoć istraživanje boljeg društvenog sistema za čovečanstvo.

Unapređenje kineske modernizacije je sistematski poduhvat, naglasio je Si, dodajući da je to i istraživački poduhvat.

BALON PRIPADA KINI, A NE AMERICI: Mao Ning istakla da su SAD preuveličale incident

Si je rekao da se inovacije moraju staviti na istaknuto mesto u ukupnom nacionalnom razvoju i da se moraju uložiti napori da se postigne veća efikasnost od kapitalizma uz efikasnije održavanje pravednosti u društvu.

Takođe je zahtevao više napora za proširenje otvaranja visokog standarda i duboko uključivanje zemlje u globalnu industrijsku podelu rada i saradnju.

„Uzrok promovisanja kineske modernizacije, koja je bez presedana i pionirski poduhvat, neizbežno će se susresti sa svim vrstama rizika, izazova, poteškoća, pa čak i opasnih oluja, od kojih neke možemo da predvidimo, a druge ne možemo“, rekao je Si.

„Upregnimo svoj nesalomivi borbeni duh da otvorimo nove horizonte za našu stvar“, rekao je predsednik Kine.

Si je istakao važnost rada tokom ove godine u unapređenju kineske modernizacije. Odluke i planovi Centralnog komiteta KPK moraju se u potpunosti sprovesti i uložiti napor da se postigne sveukupno poboljšanje privrede, rekao je on.

Predsedavajući na otvaranju sednice, Li Ćiang je rekao da je važan govor koji je održao Si obogatio i razvio teoriju kineske modernizacije i da ga treba pažljivo proučavati i shvatiti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter