Izvor: Kurir.rs
25.05.2023 u 12:34
0

ŠOJGU GAĐA PRAVO U METU: „NATO koristi ukrajinsku krizu za jačanje infrastrukture u istočnoj Evropi“

On je naveo da će ove godine najveće vojne vežbe biti Defender Europe 2023 u kojoj će učestvovati i zemlje koje nisu članice vojnog bloka.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu danas je izjavio da NATO koristi ukrajinsku krizu kao izgovor za jačanje svoje vojne infrastrukture u istočnoj i centralnoj Evropi. „Pokrenuta je još jedna faza širenja Alijanse.

ŠOJGU JASNO STAVIO DO ZNANJA: „Rusija će brzo i oštro reagovati na napade“

Modernizuje se vojna infrastruktura u istočnoj i centralnoj Evropi, raspoređuje se udarno oružje, a obim i intenzitet zajedničkih vežbi se povećavaju“, rekao je Šojgu na sastanku ministara odbrane ODKB, prenosi TASS.

Dodao je da postoji još jedan „alarmantan aspekt“, ukazavši na „rastuću agresivnu retoriku i zajedničke nuklearne misije zemalja NATO-a u istočnoj Evropi za uvežbavanje upotrebe sistema za isporuku nuklearnog oružja, kao i nadogradnju komponenti američkog globalnog sistema protivraketne odbrane“.

„U to spadaju i snabdevanje Ukrajine municijom sa osiromašenim uranijumom i pokušaji provokacija i udara na ruske strateške objekte“, rekao je Šojgu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter