Izvor: Happy BSC
05.03.2024 u 16:30
0

ŠOJGU OBJASNIO ZBOG ČEGA RUSIJA JAČA SNAGE NA ZAPADU I SEVERU: Stižu nove pretnje

Rat u Ukrajini izazvao je najdublju krizu u odnosima Rusije sa Zapadom nakon Kubanske raketne krize 1962. godine

Rusija je ojačala svoje vojne snage na severu i zapadu zemlje, kako bi odgovorila na “izgradnju vojnog potencijala NATO-a u blizini granica sa Rusijom“, izjavio je danas ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

– U pozadini jačanja vojnog potencijala NATO-a u blizini ruskih granica, širenja Alijanse kroz pristupanje Finske i, u budućnosti, Švedske, preduzeli smo korake za jačanje grupacija trupa na severnim i zapadnim strateškim pravcima – rekao je Šojguu razgovoru sa ruskim generalima, prenosi ruski Interfaks.

On je dodao da će Rusija nastaviti da unapređuje sastav i strukturu Oružanih snaga srazmerno novim pretnjama vojnoj bezbednosti Rusije.

Nakon što je Rusija napala Ukrajinu 2022. godine, Finska se pridružila NATO-u, dok je Švedska na putu da to učini.

Rat u Ukrajini izazvao je najdublju krizu u odnosima Rusije sa Zapadom nakon Kubanske raketne krize 1962. godine, a ruski predsednik Vladimir Putin je upozorio Zapad da rizikuje da izazove nuklearni rat ako zapadne trupe budu poslate da se bore u Ukrajini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter