Izvor: Alo.rs
16.09.2023 u 16:23
1

NEMAČKA NA POČETKU KRAJA? Šolc u velikom problemu, iz ove situacije kao da nema izlaza

Problemi u nemačkoj ekonomiji uključuju slabljenje globalne tražnje i pad izvoza, kaže nemački kancelar Olaf Šolc.

Istakao je i da nemačku ekonomiju pogađaju visoka inflacija i rast cena energenata. Prema njegovim rečima, cena gasa i struje u Nemačkoj je dva ili tri puta veća nego u februaru 2022. godine.

Olaf Šolc je dodao da prekid u lancima snabdevanja koji je počeo tokom pandemije samo pogoršava probleme.

Prethodno je poslanik Bundestaga Sara Vagenkneht rekla da smatra glupim odbijanje Nemačke ruskog gasa.

Folksvagen gasi radna mesta

Automobilski div Folksvagen objavio je da će smanjiti broj radnih mesta u fabrici električnih automobila u Cvikauu u matičnoj Nemačkoj zbog slabe potražnje.

Kompanija je saopštila u četvrtak da će bez posla nakon isteka ugovora od 12 meseci ostati 269 radnika. Detalji će biti utvrđeni idućih dana u dogovoru s radničkim većem.

Kompanija navodi da gasi radna mesta zbog „aktuelne situacije“ na tržištu. Smatra se da je potražnja za električnim automobilima slaba zbog visoke inflacije i ukidanja državnih stimulacija. Automobili na električni pogon skuplji su od vozila sa unutrašnjim sagorevanjem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NEMAČKA NA POČETKU KRAJA? Šolc u velikom problemu, iz ove situacije kao da nema izlaza”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter