Izvor: Kurir.rs/Bild.de
07.12.2022 u 09:54
0

SPREČEN PUČ NEONACISTA U NEMAČKOJ: Hteli sa vlasti da skinu Šolca i Štajnmajera!

Savezna kancelarija kriminalističke policije BKA uz pratnju specijalnih jednica nemačke policije GSG-9 i SEK pokrenuli su policijsku akciju racije i hapšenja neonacista širom Nemačke.

Poljski ministar odbrane najavio je da će će njegova zemlja prihvatiti predlog Nemačke da se u Poljskoj postavi protivazdušni raketni sistem Patriot!

Operacija se sprvodi pod iznakom „Soko -senks“ i u okviru nje 3.000 pripadnika službi bezbednosti pretreslo je 137 obejakata u vlasništvu 52 osumnjičena, dok je njih 25 uhapšeno, javlja nemački Bild.

Akcija je počela u šest sati ujutro pretresom kuća u berlinskoj rezidencijalnoj četvrti Vanze. Akcije su koordinisano pokrenute i u Bad Lobenštajnu, Baden-Virtenbergu, u Saksoniji, Bavarskoj, Hesenu, Donjoj Saksoniji, ali i u susednoj Austriji- Kicbil i Peruđa u Italiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako javlja Bild mreža je formirana opko princa Hajnriha koji je klasifikovan kao bezbednosna pretnja, kao i bivša poslanica AFD i berlinska sudija Birgit M.V. Među uhapšenima je i ruski državljanin Vitalij B.

Sve je počelo kada su istražitelji ušli u trag tajnoj organizaciji u Hesenu, kada je u avgustu 2022 vlasitima prijavljeno postojanje tajne „antiustavne grupe“

„Optuženi pripadaju terorističkoj organizaciji osnovanoj krajem novembra 2021. koja je imala za cilj rušenje postojećeg državnog poretka u Nemačkoj i njegovu zamenu novim oblikom vladavine“, saopštio je savezni državni tužilac.

Navodno tajna grupa je smatrala da je i sam čin nasilja veoma važan i neophodan kako bi se promenio sistem na svim nivoima vlasti.

Ono što je interesantno jeste da je među zaverenicima bio i pripadnik specijalne vojne nemačke jednice KSK, a to je otkrila vojna kontraobaveštajna služba.

Kako javlja Bild radi se o ljudima koji su imali uticajne pozicije u društvu i ilali jake socijalne i finansijske veze. Među onima koji su bili planirani za ovaj puč bili su i bivši vojnici Bundesvera, a kako javlja Bild neki od njih nabavljali su i oružje.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter