Izvor: Tanjug
25.08.2020 u 09:56
0

STIGLO JASNO NAREĐENJE: Seul i okolna područja prelaze na onlajn nastavu!

Vlasti Južne Koreje naredile su da se većina škola u Seulu i okolnim područjima zatvori i pređe na onlajn održavanje nastave. 

Ovo je poslednja u nizu preventivnih mera uvedenih u ovoj zemlji, koje imaju za cilj da spreče ponovni porast broja zaraženih korona virusom.

U Južnoj Koreji je u poslednja 24 sata potvrđeno 280 novih slučajeva COVID-19, ukupno 17.945 od početka pandemije. Od posledica ove bolesti do sada je preminulo 310 osoba, a u toku prethodna 24 sata jedna.

Dnevni porast broja zaraženih kakav je zabeležen juče predstavlja pad u odnosu na rekord od 397 novih slučajeva COVID-19, kakav su južnokorejske vlasti potvrdile u subotu.

Najveći broj slučajeva zaraze zabeležen je u gusto naseljenoj prestonici i okolnim područjima, ali vlasti upozoravaju da je čitava zemlja pod rizikom, zbog čega su građane pozvali da ostanu kod kuće i da ograniče putovanja.

OVO MORATE ZNATI

DANAS OBAVEZNO PONESITE KIŠOBRANE: Čekaju nas pljuskovi i grmljavina, a pogledajte kada dolazi razvedravanje!

TENZIJA NE JENJAVA, COVID-19 HARA: Iako imamo najmanje novozaraženih u poslednja dva meseca, u septembru nam PRETE ČETIRI KORONA BOMBE!

ĐACI NESTRPLJIVI DA KRENU U ŠKOLU! ŠARČEVIĆ: Angažovaćemo kadrove s biroa, imamo i oko 3.000 volontera!

Još jedan grad u Srbiji UKINUO VANREDNU SITUACIJU: Poslednja četiri dana NEMA NOVOOBOLELIH!

Dr Petrović o „najcrnjem scenariju“: Zašto do sudara gripa i korone MOŽDA NEĆE DOĆI i ko MORA DA SE VAKCINIŠE?

Svi učenici u Seulu, Inčonu i provinciji Kjongi-do, izuzev onih koji su završni razredi srednjih škola, nastavu će pohađati onajln putem sve do 11. septembra, potvrđeno je iz južnokorejskog ministarstva zdravlja.

Nakon što je početak prolećnog semestra odlagan nekoliko puta od marta, većina škola u Južnoj Koreji otvorena je po fazama u periodu između 20. maja i 1. juna.

Tokom poslednje dve nedelje, najmanje 150 učenika i 43 pripadnika osoblja zaposlenog u školama testirano je pozitivno na korona virus u širem području Seula.

Vlasti Južne Koreje su u ponedeljak po prvi put naredile obavezno nošenje maski u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i zatvaranje objekata, kao što su crkve, noćni klubovi, barovi i druga visokorizična mesta.

Južnokorejski ministar zdravlja apelovao je juče na hiljade lekara koji protestuju, da se vrate na posao. Lekari ogranizuju demonstracije zbog nekoliko vladinih predloga, uključujući plan da se broj studenata medicine poveća za 4.000 u narednih deset godina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter