Izvor:
30.10.2023 u 09:18
0

„EVROPA MORA DA SE SPREMI ZA RAT“: Stravična izjava nemačkog minsitra odbrane

Ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus ocenio je da u Evropi postoji opasnost od rata i istakao da Nemačka „mora biti u stanju da se odbrani“.

PISTORIJUS POKUŠAVA DA UMIRI DRAMU? Rano za optužbe da je Ukrajina odgovorna za napad na Severni tok!

Pistorijus je za javni servis ZDF ocenio će da sukob na Bliskom istoku i rat Rusije protiv Ukrajine imati posledice u nemačkom društvu.

„Moramo da se naviknemo na pomisao da bi u Evropi mogla da postoji opasnost od rata“, rekao je nemački ministar odbrane.

Pistorijus je kazao da će Nemačka istovremeno učiniti sve da u bliskoistočnom sukobu ne dođe do dalje eskalacije.

Govoreći o situaciji u Bundesveru, nemački ministar je naveo da ne samo da je formiran specijalni fond vredan 100 milijardi evra, već su promenjene i strukture.

Prema rečima Pistorijusa, Bundesver je dugo bio zanemaren, ali će biti u potpuno drugačijem položaju do kraja decenije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter