Izvor: Tanjug
06.04.2023 u 08:27
0

SUSRET U PEKINGU: Makron sa kineskim premijerom Li Ćijangom

Makron započeo je danas u Pekingu seriju sastanaka sa kineskim liderima razgovorom sa premijerom Li Ćiangom, a kasnije tokom dana sastaće se sa predsednikom Si Đinpingom.

Makron boravi u poseti Pekingu zajedno da predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

RUSIJA I BELORUSIJA JEDNA DUŠA: Sastanak Putina i Lukašenka!

Kako je najavljeno, posle Makronovih razgovora sa Lijem, kineski premijer bi trebalo da da bude domaćin radnog ručka sa Fon der Lajen.

Makron i Fon der Lajen će razgovarati odvojeno sa Sijem pre nego što budu održani trilateralni razgovori.

Makron i Fon der Lajen su rekli da žele da ubede Kinu da iskoristi svoj uticaj na Rusiju za postizanje mira u Ukrajini, ili da barem odvrate Peking od direktne podrške Moskvi u tom sukobu, preneo je Rojters.

-Kina je ključni trgovinski partner, ali se preduzeća iz EU suočavaju sa mnogim diskriminatornim preprekama- napisala je jutros Fon der Lajen na Tviteru nakon sastanka sa predstavnicima Evropske trgovinske komore u Pekingu.

Makron je doputovao u Kinu sa 50-članom poslovnom delegacijom, uključujući „Erbas“, LVMH, a očekuje se da će proizvođač nuklearne energije EDF postići sporazume sa Pekingom.

Makron je, nakon dolaska u Peking kasno u sredu, rekao da Evropa mora da se odupre smanjenju trgovinskih i diplomatskih veza sa Pekingom.

Fon der Lajen je istakla da Evropa mora da unapredi svoje odnose sa Pekingom, preneo je Rojters.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter