Izvor: novosti
31.10.2023 u 12:41
6

„SVET JE VIŠE OD PETORKE“ Turska želi novi Savet bezbednosti – Rusija reagovala

ZBOG nesposobnosti Saveta bezbednosti UN i drugih međunarodnih struktura da reše goruća pitanja Turska predlaže da se formira nova međunarodna organizacija koju će činiti veliki broj država, izjavio je portparol administracije predsednika Turske Fahretin Altun.

– Očigledno da Savet bezbednosti UN i druge strukture nisu u stanju da reše globalne probleme i čak su počele da ih vode u krizu. Potrebno je osnovati novu međunarodnu organizaciju. Turska priprema novu višedimenzionalnu strukturu koja uključuje mnogo igrača – napisao je Altun u članku, posvećenom stogodišnjici osnivanja Turske Republike.

AMERIKA ŽELI JOŠ RATA : Bela kuća I SAD ne podržavaju prekid vatre u

Prilikom formiranja nove međunarodne strukture, rekao je Altun, Turska će se voditi sloganom predsednika Redžepa Tajipa Erdogana: Svet je više od petorke.

Međutim, Rusija i dalje smatra da sistem Ujedinjenih nacija nema alternative, uprkos izvesnoj neefikasnosti u rešavanju niza pitanja na globalnom nivou, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. S tim u vezi, predstavnik Kremlja je ukazao da je za turski predlog „u najmanju ruku potreban međunarodni konsenzus“.

– Da li je moguće u ovom teškom vremenu, u ovom teškom periodu kritičnih protivrečnosti i konceptualnih promena koje se dešavaju odgovoriti, pokazaće vreme – naglasio je Peskov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

6 thoughts on “„SVET JE VIŠE OD PETORKE“ Turska želi novi Savet bezbednosti – Rusija reagovala”

  1. Realno je da oni postoje sa svojom moći i svojim moralnim „vrednostima“ , a stvaranje ispravnijeg i poštenijeg sveta je vrhunski zadatak svakog normalnog čoveka bez obzira na veru, rasu i bilo kog opredeljenja, sem satanističkog.
    Svako da se zapita šta je (zaista) ispravno od BOGA !!!

    30
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter