Izvor: Kurir.rs/RIA Novosti
13.12.2022 u 09:45
0

SVRGNUTI PREDSEDNIK PERUA – PEDRO KASTILJO ODBIJA DA PODNESE OSTAVKU: Dok ljudi ginu na demonstracijama, on pomahnitalom narodu piše PISMO! (VIDEO)

Na blogu bivšeg predsednika Perua Pedra Kastilja, koji je uhapšen pod optužbom za pobunu i zloupotrebu vlasti, objavljeno je rukom pisano pismo u kojem političar izjavljuje da odbija da podnese ostavku i poziva narod da ne prizna rezultate planiranih izbora.

PREDSEDNICA PERUA NASTOJI DA UČVRSTI VLAST: Pojavila se na vojnoj svečanosti, dok neki već traže nove izbore i najavljuju protes

Kastiljo, koji je bio predsednik Perua, 7. decembra je raspustio parlament, koji je trebalo da razmatra njegov impičment po treći put. Međutim, parlamentarci su se ipak okupili na sastanku i odlučili o njegovoj smeni. Vojska i policija su se izjasnile protiv odluke predsednika, a on je priveden pod optužbom za pobunu i zloupotrebu položaja i stavljen u pritvor od sedam dana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Potpredsednica Perua Dina Boluarte položila je zakletvu u Kongresu i postala prva žena predsednica zemlje, dan pre nego što je predložila održavanje prevremenih predsedničkih izbora 2024. godine.

„Pišem vam da ponovim da sam bezrezervno lojalan narodnom i ustavnom mandatu koji imam kao predsednik, i da neću podneti ostavku ili odustati od svojih visokih i svetih funkcija“, navodi se u tekstu pisma koje je potpisao Kastiljo.

Dok se odvija politička drama, u Peruu su započeli protesti, na kojima su, kako izveštavaju mediji, poginule već dve osobe, a više povređeno.

Nova predsednica Perua Dina Boluarte saopštila je danas da će predložiti Kongresu zakon o pomeranju opštih izbora za dve godine, do aprila 2024. godine.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter