Izvor: Oružje online
16.08.2023 u 17:54
0

T-90 „PROBOJ“ NEPROBOJAN: PROJEKTIL TIPA NLAW se ODBIO o NEUNIŠTIVU RUSKU ZVER kao od šale – muk i neverica JURIŠNIKA! (VIDEO)

Tenk Oružanih snaga Rusije u sastavu jurišne kolone bio je u stanju da izdrži pogodak projektila ispaljenog iz NLAW-a i naknadnu eksploziju mine, te je uspeo da završi borbeni zadatak bez zausavljanja.

Tenk je evakuisan tek nakon završetka ofanzivne misije. Podvig ruske posade ispričao je službenik za štampu Ministarstva odbrane Rusije, a citiraju RIA Novosti.

„KO ĆE IM PORODICAMA POGLEDATI U OČI, ZA ŠTA SU POGINULI?“: RUSI ZAROBILI UKRAJINCE iz ELITNE UDARNE 81. BRIGADE – ispovest jednog od njih POTVRĐUJE DA HILJADE GINU ULUDO (VIDEO)

Tenk Oružanih snaga Rusije u sastavu jurišne kolone bio je u stanju da izdrži pogodak projektila ispaljenog iz NLAW-a i naknadnu eksploziju mine, bez prekida, nastavivši da izvršava borbeni zadatak.

Prema rečima komandanta, tenk je napredovao u pravcu neprijatelja kao deo jurišne grupe na vektor napada Avdejevka te je primio vatru na sebe, omogućavajući drugom oklopnom vozilu da napravi zaobilazni manevar.

U međuvremenu, pod okriljem teških oklopnih vozila, sjurilo se jedno borbeno vozilo pešadije. Kako se bitka nastavila, tenk je napadnut protivtenkovskom raketom ispaljenom iz švedskog 150 mm NLAW bacača granata.

„ODAKLE ZNATE MOJE IME?“ POZNATI SUDIJA ANTONETI na suđenju ŠEŠELJU ispao SMEŠAN – REAKCIJA LIDERA RADIKALA je KRIMINALNA (VIDEO)

Iako je tenk oštećen, nastavio je da se aktivno kreće, podržavajući vatreno okno. I u trenutku svog manevra naleteo je na minsko polje, raznevši municiju koju su postavile Oružane snage Ukrajine.

Čak ni nakon eksplozije, tenk nije napustio ratište, pucajući iz nepokretnih vozila. Tek nakon zaštite kolone koja je napredovala, posada zaustavljenog tenka je evakuisana.

Koji je tenk u pitanju?

Iako se ne pominje model tenka, ako su tačne tvrdnje sa ruske strane, moguće je da je tenk bio T-90M Proriv. Projektil NLAW je moderno protivtenkovsko oružje koje može da probije većinu tipova oklopa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter