Izvor: happy
28.01.2024 u 00:51
0

TRAMP SE OGLASIO O SUKOBU I IZNEO MRAČNU PROGNOZU: Naša zemlja umire, to je otvorena rana

Vašington postupke teksaških vlasti naziva neustavnim, a metode preteranim

Sjedinjene Američke Države umiru zbog situacije na granici, rekao je bivši predsednik Donald Tramp na skupu pristalica u Nevadi.

– Naša zemlja umire. Naša granica je otvorena. Ovo je otvorena rana. Ovo se nikada ranije nije dogodilo – naglasio je Tramp.

Istovremeno, situacija može samo da se pogorša, upozorio je političar.

Imigraciona kriza u Teksasu

Nacionalna garda Teksasa podigla je ogradu od bodljikave žice u blizini granice sa Meksikom kako bi suzbila ilegalne migracije. Administracija Džoa Bajdena žalila se Vrhovnom sudu, koji je zauzvrat naložio da se ograda ukloni. Međutim, državne snage blokirale su pristup saveznim patrolama.

Ministarstvo za unutrašnju bezbednost zemlje je o tome obavestilo državnog tužioca pismom.

Guverner Abot je sa svoje strane rekao da će uslediti „invazija“ migranata i najavio mere zaštite. Prema njegovim rečima, Teksas će voditi sopstvenu politiku jer se federalne vlasti ne bave bezbednošću granica.

Država preduzima sopstvene mere u borbi protiv ilegalne migracije. Jedan od njih bio je i zakon koji dozvoljava hapšenje, krivično gonjenje i zatvaranje osumnjičenih za ilegalne prelaske granice, kao i njihovo deportovanje iz zemlje po nalogu suda.

Vašington postupke teksaških vlasti naziva neustavnim, a metode preteranim.

Abotove akcije podržali su republikanski guverneri 25 američkih država, objavivši saopštenje u kojem su optužili Bajdena za nespremnost da se bori protiv ilegalne migracije. Takođe, Donald Tramp je podržao odluke guvernera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter