Izvor: Kurir.rs
18.04.2023 u 10:14
0

EGIPAT UNIŠTIO SVOJE ZAROBLJENE MIG-29M/M2: Usledio iznenadni napad da savremene letelice ne padnu pobunjenicima u ruke

Na satelitskim snimcima kompanije Maxar Technologies moguće je videti da je jedan od egipatskih migova 29 M/M2 izgorio na platformi pored druge dve letelice, dok su ostali oštećeni.

Tri egipatska borbena aviona MIG-29 M/M2 koje su pobunjeničke snage zarobile u subotu za vreme puča u Sudanu su uništeni u vazduhoplovnoj bazi Merove su uništena u napadu egipatskih borbenih aviona.

DRAMA IZNAD AUSTRIJE, POSLATI BORBENI AVIONI: Izraelski Boing nije odgovarao na pozive – 20 minuta žive borbe (VIDEO)

Takođe u napadu je uništeno i nekoliko aviona sudanskog ratnog vazduhoplovstva, koji su se zatekli blizu egipatskih migova, čiji piloti i tehničari su zarobljeni u ovoj bazi u Sudanu.

Za sada je potvrđeno da je uništen jedan kineski školsko-borbeni avion FTC-2000 dvosed, takođe u napadu je pogođen i hangar.

Stanje preostalih egipatskih borbenih aviona, raketa i projektila nije poznata, ali na snicim se vidi na krovu rupa od hangara.

Pretpostavka je da je Egipat podigao svoje MiG-29M/M2 i sa njima uništio one na zemlji.

Inače u subotu pobunjenici su u vazduhoplovnoj bazi Merowe zauzeli tri od ukupno 5 migova 29 koji su poslati u tu zemlju. Pobunjenci su obijavili snimak zauzetih egipatskih migova 29. Najveći broj migova 29 na tlu Afrike ima Egipat čak 46 borbenih aviona MiG-29 u verziji M i M2.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter