Izvor: Alo.rs
17.11.2023 u 15:51
0

UKRAJINCI ISPOD ZEMLJE GRADE ŠKOLE: Sa online nastave deca prelaze na učenje u bunker

Škole u regionu koji ima oko 2,5 miliona ljudi, samo 32 kilometara od granice sa Rusijom, bile su prinuđene na onlajn učenje nakon ruskog napada u februaru 2022.

Suočeni sa stalnom pretnjom od ruskih vazdušnih udara, zvaničnici u oblasti Harkov, na istoku Ukrajine, počeli su da grade utvrđene podzemne škole koje će deci omogućiti bezbedan povratak na nastavu dok se sukob sa Moskvom nastavlja.

Škole u regionu koji ima oko 2,5 miliona ljudi, samo 32 kilometra od granice sa Rusijom, bile su prinuđene na onlajn učenje nakon ruskog napada u februaru 2022.

RUSKA KLJEŠTA KRCKAJU UKRAJINSKI ORAH KAO OD ŠALE: PROBIJEN BEDEM UKRAJINACA kod AVDIJEVKE – STRMOGLAVO POVLAČENJE!

– Dve škole, od kojih svaka može da primi do 500 osoba, trenutno su u izgradnji i moći će da izdrže direktne napade. Ove strukture će biti opremljene svim što je potrebno za proces učenja – izjavio je glavni regionalni arhitekta Anton Korotkovski.

Do kraja sledeće godine planira se izgradnja još izvesnog broja škola, a kako je naveo Korotkovski, 817 obrazovnih objekata širom harkovskog regiona je oštećeno ili uništeno tokom ruskih napada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter