Izvor: BSC Happy
01.03.2023 u 13:11
1

NEMILOSRDNA OFANZIVA RUSKE VOJSKE – UKRAJINCI SE POVLAČE IZ BAHMUTA

Savetnik predsednika Ukrajine Aleksadnar Rodnjanski rekao je da je izvesno da će se ukrajinske snage povući iz ključnog istočnog uporišta Bahmuta usled nemilosrdne ruske ofanzive kojom se mesecima pokušava zauzeti taj grad.

Savetnik predsednika Ukrajine je dodao da će se njihove snage „strateški povući“ ako bude potrebno, ali napominje da su Ukrajinci dugo odolevali nemilosrdnim ruskim napadima na Bahmut već nekoliko meseci i poručuje „Nećemo žrtvovati sve naše ljude za ništa“.

Rodnjanski tvrdi da se u napadu na ovaj grad upotrebljene Vagner grupe, koje kako navodi, plaća odbegli milioner odmetnik koji je u bliskim vezama sa predsednikom Putinom. Navodi da je ova ruska ofanziva protekla u nemilosrdnom granatiranju i stalnim udarima ruskih trupa.

VAGNEROVCI ZAUZELI DEO BAHMUTA: Ruske snage oslobodile oblast Stupki u Artjomovsku

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je rekao kako je grad uništen, nakon snimaka tog grada iz vazduha, koji je evidentno pretpreo velika razaranja pred udarima ruske vojske.

U trenucima kada Ukrajina biva prinuđena da se povuče iz jednog od vrlo važnih strateških uporišta, jedan od savetnika ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak saopštava kako je jedan od ciljeva generalštaba ukrajinske vojske bio i gađanje cileva na terititoriji Rusije, ali da su zapadni zvaničnici zbog straha od eskalacije sukoba nakon tog čina insistirali da do toga ne dođe, te time sprečivši gađanje ciljeva na prostoru Ruske Federacije.

Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da danima unazad njihov PVO obara ukrajinske dronove iznad svoje teritorije, dok Podoljak poriče korišćenje bilo kakvih letelica nad nebom Rusije.

Upitan da prokomentariše negiranje savetnika ukrajinskog predsednika o korišćenju letilica nad ruskom teriotorijom, portparol Kremlja je kratko odgovorio: „Ne verujem u to“.

Nastavlju se teške borbe u rejonu Donjecka, a Bahmut i još 18 sela i gradova bilo je izloženo ruskoj ofanzivi, te se granatiranje nastavlja duž cele linije fronta, kako je saopšteno.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NEMILOSRDNA OFANZIVA RUSKE VOJSKE – UKRAJINCI SE POVLAČE IZ BAHMUTA”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter