Izvor: informer
04.02.2024 u 20:23
0

UKRAJINCI SRLJAJU U SMRT: Vojska nema dovoljno municije, Zelenski imenovao Fjodorova

Rat u Ukrajini, 711. dan! Kritična situacija!

Situacija na bojnom polju je kritična, jer ukrajinski vojnici nemaju dovoljno municije, izjavio je poslanik ukrajinske Vrhovne rade.

– Nećemo se predavati i tražimo alternativne načine da Ukrajinu snabdemo oružjem, konkretno jačanjem podrške EU… Preko američkih medija prenosimo da je kritična situacija na bojnom polju posledica nedostatka municije – rekao je Černev za ukrajinsku televiziju.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski imenovao je danas Ivana Fjodorova za novog šefa Zaporoške oblasti pod kontrolom Kijeva.

– Imenovan je Ivan Sergejevič Fedorov za predsednika Zaporoške oblasne državne administracije, navodi se u tekstu ukaza objavljenom na sajtu kancelarije Zelenskog.

Zelenski je ranije ukazom razrešio Jurija Malaška sa mesta šefa administracije Zaporožja u delu koji kontroliše Kijev, na njegov zahtev.

Fedorov je ranije bio gradonačelnik Melitopolja.

Fedorov je rekao da je njegov cilj da ujedini napore radi pobede Ukrajine koja se, kako je naveo, približava, objavila je agencija Unian.

Kancelarija Zelenskog saopštila je da je on danas posetio ukrajinske vojnike u selu Robotine u Zaporoškoj oblasti i uručio im medalje.

Više od 70 odsto Zaporoške oblasti sada je pod ruskom kontrolom, a nekadašnji regionalni centar, grad Zaporožje, pod kontrolom je ukrajinskih trupa od marta 2023. godine.

„KAĆUŠA“: Ori se Rijadom

Ruski PVO sistemi uništili su ukrajinski dron avionskog tipa izna Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter