Izvor: informer
04.02.2024 u 20:28
0

REALNOST SE MENJA: 350 tenkova i udarni korpus..Ofanziva koja smo dugo čekali

Prema izjavama ukrajinskog politikologa Vladima Karaseva, ruska armija se trenutno sprema da krene u ofanzivu velikih razmera, a da još nije otkrila svoj puni potencijal na bojnom polju.

Prema njegovim procenama, u rejonu Krupjanska koncentrisan je značajan broj tenkovskih jedinica Oružanih snaga Rusije, a formiraju se i udarni korpusi za intenziviranje borbenih dejstava na različitim sektorima fronta.

Ove pripremne aktivnosti nagoveštavaju, da će ruske ofanzivne operacije samo dobijati na zamahu.

– Sada Rusija tek počinje ofanzivu. 350 tenkova je sastavljeno kod Krupjanska, jedinice su sastavljene, armijski korpusi su okupljeni u različitim sektorima fronta, i oni će napredovati. Njihova ofanziva nije završena, nije propala. Tek će početi – rekao je Karasev.

Karasev naglašava, da će naredna dva do tri meseca postati kritična za Ukrajinu i sa strateškog i sa vojno-političkog aspekta, s obzirom na tešku situaciju na frontu i pogoršanje stanja ukrajinske privrede. On takođe ukazuje na ograničenu spoljnu podršku i neizvesnost oko američke pomoći, što dodatno komplikuje situaciju za Ukrajinu.

U kontekstu tekućih aktivnih dejstava, situacija ukrajinskih snaga se ocenjuje kao izuzetno teška. Ruska vojska pokazuje stratešku inicijativu, postižući uspehe na ključnim pravcima, uključujući juriš na Avdejevku, ofanzivu na Marijinski sektor u DNR i napredovanje u pravcu Krupjanska.

Prema mišljenju ukrajinskih i zapadnih analitičara, ove akcije mogu dovesti do značajnih gubitaka za ukrajinsku stranu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter