Izvor: Alo.trs
20.05.2023 u 17:23
0

URSULA FON DER LAJEN IMA NOVI PLAN: „Moramo brzo da reagujemo“

Veliki broj zemalja Afrike, Azije i Latinske Amerike se razočarao u Rusiju i Kinu, te države G7 treba da iskoriste brzo ovu „prazninu“ i reaguju „konkretno“, izjavila je danas predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen na samitu G7 u Hirošimi.

„Današnji izazovi snažno utiču na svetsku ekonomiju, ali posebno na Globalni jug. Mnoga tržišta i zemlje u razvoju traže održive mogućnosti finansiranja. Inicijativa ‘Pojas i put’ izgledala je kao dobro jeftino rešenje. Ali mnoge zemlje Globalnog juga imale su negativna iskustva sa Kinom. Uzeli su kineske kredite i našli se u dužničkoj krizi. A sve što Rusija može da ponudi ovim zemljama su oružje i plaćenici“, rekla je ona danas na sednici posvećenoj jačanju saradnje sa međunarodnim partnerima.

A KLELI SE U ERDOGANA: Ovaj ogromni broj BOŠNJAKA glasao za KEMALA!

Zbog toga, kako je dalje navela, Afrika, Azija i Latinska Amerika traže alternativne izvore finansiranja, što znači da se za „G7 i partnere otvaraju nove prilike“.

„Moramo ponuditi obostrano korisna partnerstva ekonomijama u razvoju koje žele da rade sa nama. Ali moramo biti brzi i konkretni“, istakla je fon der Lajen.

Predsednica Evropske komisije naglasila je da Evropska unija u novi paket mera protiv Ruske Federacije uključila više od 90 kompanija širom sveta koje zaobilaze sankcije.

„Ozbiljni smo u zaustavljanju izbegavanja sankcija. I zato u jedanaestom paketu postoji više od 90 kompanija širom sveta za koje imamo jasne dokaze da krše sankcije, odnosno isporučuju sankcionisanu robu direktno u Rusiju iz EU, zaobilazeći treće zemlje“, rekla ja ona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter