Izvor: HAPPY BSC
04.12.2022 u 21:37
0

„Verujem da će se pre proleća napraviti jedna velika ruska dominacija u Ukrajini i da će nakon toga Zapad biti primoran da odustane“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 284. dan rata u Ukrajini, od kojih izdvajamo upozorenja zapadnih analitičara Kijevu da ruska vojska ima ogromnu prednost, Evropa pomaže tako što se odrekla ruske nafte…

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: Draganom VasiljkovićemKapetanom Draganom, vojnim analitičarom prof. dr Milojem Pršićem i političarom Aleksandrom Šešeljem.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dragan Vasiljković izjavio je da izjave zapadnih zvaničnika o Rusiji, na nju ne ostavljaju veliki utisak.

„Ja mislim da je ruska strana postavila zacrtane ciljeve. Ja mislim da oni to sprovode, verujem da ćemo videti mnogo jasniju sliku, a to što Zapad traži, ja mislim da jednostavno ne ostavlja veliki utisak na rusku stranu“, izjavio je Kapetan Dragan.

On je ponovio svoj stav da je zima „rusko vreme“ i da očekuje da se pre proleća uspostavi ruska dominacija u Ukrajini.

„Ja sam ubeđen da je zima rusko vreme. Evo sada, Evropa je odbila rusku naftu, što znači da će Evropa i Ukrajina i pomoć Evrope Ukrajini tokom zimskog perioda biti mnogo manja, a mi znamo da će ti energetski resursi u Rusiji biti mnogo veći jer ne šalju tu naftu napolje. Mislim da u tom zimskom periodu, mi smo tek na početku zime, a upravo danas sam čuo neke obaveštajce iz Vašingtona koji kažu: „Da, sada će se tokom zime usporiti aktivnosti Ukrajinaca…“ Naravno da će se usporiti, jer nemaju naftu, a kada ostanete bez nafte, kada se Kijev zamrzne, kada putevi ne mogu da se čiste, kada ne može da se dostavlja logistika… Logistika je važan deo u jednom ratu. Ja verujem da će ove zime, pre proleća, napraviti jedna velika ruska dominacija u Ukrajini i verujem da će nakon toga Zapad biti primoran da odustane. Ako pogledate moral među Ukrajincima, već sada je toliko nizak, da oni imaju ozbiljnih problema“, smatra Vasiljković.

„Ukrajina je jedna velika kasapnica, jedna velika mašina za mlevenje mesa koja ne prestaje da radi“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

Prof. dr Miloje Pršić govorio je o značaju Krima i za Rusiju i za Zapad.

„Ja sam već u nekim ranijim emisijama rekao da je ovde dominantan cilj Zapada da se zagospodari Krimom, da se onemogući izlazak ruske crnomorske flote na topla mora. To je jedno strategijsko pitanje koje je aktuelno još od 17, 18, a naročito 19 veka. Da vas podsetim, Krimski rat 1853 – 1856, završio se Pariskim mirovnim ugovorom. Suština je, udružene zapadnoevropske zemlje su tada potisnule, na neki način, Rusiju sa Krima, a to je žila kucavica Ruske Federacije, ruske zemlje, ruske mornarice, putni pravac koji je apsolutno nezaobilazan. 1868. godine Rusija je povratila kontrolu nad Krimom i tada Britanija, ili Engleska, je tada jedna od najmoćnijih pomorskih sila, kontroliše praktično sve pomorske puteve i sve komunikacije i tim gospodarenjem morskim putevima uspela je da do, recimo Prvog balkanskog rata, drži jednu četvrtinu čovečanstva pod svojom kontrolom. To je neverovatna brojka. Oni drže gotovo ceo svet na dlanu. Šta se desilo 1868? Rusija je ojačala, povraćen je Krim. Velika Britanija pokušava tada da animira i Nemačku i Francusku i da traži savez ne bi li povratila uticaj na Krimu. U tome nije uspela. Od tada do 1917. godine, kada je izbila Oktobarska revolucija, Rusija gospodari Krimom – dakle Krim je ruski. Ako se sećate pominjali smo u ranijim emisijama i Zmijsko ostrvo, neveliko, tek kilometar i 200 metara dužine, širine nekoliko stotina metara, ali očigledno da u zemlji postoje neki sistemi koji su vrlo bitni za kontrolu, dakle jedna kontrolna tačka za taj pomorski pravac. Krim je nešto što je dominantno. To je praktično kontrola ulaska u Crno more. Ako biste hteli nešto da sprovodite, bilo šta, ne biste ništa mogli da uradite dok ne zagospodarite Krimom. Zbog toga Zapad želi da ovlada Krimom, a Krim je 1963. godine, jednom administrativnom odlukom, Hruščov na poklon dao Ukrajini, kao što je i Zmijsko ostrvo predato Ukrajini, kao što je Ukrajina u nekoliko navrata dobijala teritorije, stalno se proširivala. Tim činom Hruščov je naneo jedan, kada gledate istorijske procese, doveo je posle toliko godina do jenog problema koji nikako da se smiri. Da je ovog momenta problem Rusije, strategijski, na najvišem nivou, da zagospodari Dnjeprom, da zagospodari Hersonom, ja tako promišljam nije to ruski plan, da zagospodari Odesom, da obezbedi kopnenu vezu sa Krimom i da ona bude taj vlasnik, a po istorijskim pokazateljima ona je apsolutno titular Krima“, istakao je prof. dr Pršić.

„Rusija je spremna za dugogodišnji rat, kraj se neće brzo desiti“ u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

Aleksandar Šešelj istakao je da se sukob u Ukrajini neće brzo završiti.

„U svakom slučaju, NATO će pokušavati, dokle god postoje ti ukrajinski resursi, da se bori protiv Rusije. Teško je poverovati, zaista je teško zamisliti, da će NATO vojnici u zvaničnim NATO uniformama, uniformama zemalja članica NATO pakta, se naći na ukrajinskom ratištu. To je nešto što je zaista jako teško zamislivo, ali dokle god za njih bude isplativo i dokle god ne predstavlja veliku buru u javnom mnjenju zapadnih zemalja, oni će i dalje slati i finansijsku pomoć i humanitarnu pomoć i pomoć u naoružanju ukrajinskoj vojsci, pa sada dokle ta ukrajinska vojska bude izdržala. U svakom slučaju ovo je sukob koji se neće brzo završiti, ne možemo da predviđamo budućnost, ali pre svega iz ruskih ambicija se neće završiti brzo, iz prostog razloga što Rusi postupaju prema Ukrajincima kao delu sopstvenog tela i pokušavaju da sa što manje civilnih žrtava i nekih velikih gubitaka infrastrukture i civila, razaranja, da se zaista to okonča“, smatra Aleksandar Šešelj.

On se osvrnuo i na izjave zapadnih predstavnika o kršenju Međunarodnog prava u Ukrajini.

„Vi možete da vidite to ogromno licemerje i bezobrazluk predstavnika najmoćnijih zapadnih zemalja koji o Međunarodnom pravu pričaju isključivo onda kada im je to u interesu i kada im u propagandnom smislu odgovara. Ne može da se nađe nikakav kontinuitet i nikakva doslednost u svemu tome što oni rade. Pogledajte primer Kosova i Metohije, oni su bombardovali SR Jugoslaviju, dakle izvršili su agresiju na našu zemlju, tom prilikom 2.500 ljudi je stradalo, ubili su 2.500 ljudi, načinili materijalnu štetu veću od 100 milijardi dolara i okupirali nam deo teritorije, sve protivno Međunarodnom pravu i bez odluke Saveta bezbednosti UN, ali oni to sada hvale, oni misle da je to kako treba, dok su sada Rusi „najveći zlikovci“ kada se dešava specijalna vojna operacija. Dakle licemerje i bezobrazluk, da ne pričam posle o Libiji, Avganistanu, Siriji i ostalim zemljama i tim takozvanim „humanitarnim intervencijama“. Zapad te pojmove kao što su „demokratija“, kao što su „ljudska prava“, koristi isključivo kao instrument da bi opravdao neku svoju buduću intervenciju. Oni se smatraju pozvanim da ljudska prava, demokratiju, građanske slobode brane svuda na planeti i misle da samo zbog toga što su oni sebi dodelili to pravo, da im je dozvoljeno da izvrše agresiju na bilo koju drugu zemlju“, izjavio je političar.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter