Izvor:
23.03.2024 u 07:07
0

VIŠE OD 60 POGINULIH U MOSKVI: Istražni komitet objavio najnovije podatke, strahuje se da će broj žrtava biti veći

Prema preliminarnim podacima, više od 60 ljudi je poginulo u terorističkom napadu na koncertnu dvoranu Krokus siti hol u Moskovskoj oblasti, a broj žrtava bi mogao da se poveća, objavljeno je na Telegram kanalu ruskog Istražnog komiteta.

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) sinoć je saopštila da je došlo do pucnjave i požara pre koncerta u Krasnogorsku kod Moskve. Ministar zdravlja Mihail Muraško izjavio je da je hospitalizovano 115 osoba, od kojih su petoro deca, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, 60 odraslih i jedno dete su u teškom stanju. Ruski istražni komitet pokrenuo je krivični postupak zbog terorističkog napada.

PRVA REAKCIJA PUTINA: Ruski predsednik obavešten o terorističkom napadu

Dopisnik RIA Novosti, koji je bio prisutan kada je došlo do pucnjave, javio je da su najmanje tri muškarca u maskiranim odelima upala u halu, pucali u ljude iz blizine i bacili zapaljive bombe.

Požar u sali Krokus najvećim delom ugašen, urušio se krov iznad sale za gledaoce

Požar u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u Moskovskoj oblasti, u kojoj je sinoć došlo do terorističkog napada u kojem je ubijeno više od 60 ljudi, najvećim delom je ugašen, a spasioci nastavljaju raščišćavanje ruševina, prenosi Interfaks. Načelnik Moskovske oblasti Andrej Vorobjov izjavio je da se iznad sale za gledaoce urušio krov.

„Pojedina žarišta još postoje, ali vatra je uglavnom ugašena. Spasioci su uspeli da uđu u salu za gledaoce, gde je temperatura dugo bila visoka i gde je, po svemu sudeći, bio epicentar požara“, napisao je Vorobjov na Telegram kanalu. Požar gasi 477 spasilaca sa 183 jedinice tehnike, saopštila je jutros centrala ruskog Ministarstva za vanredne situacije za Podmoskovlje.

Ministar zdravlja Mihail Muraško izjavio je da je hospitalizovano 115 osoba, od kojih su petoro deca. Rusko Ministarstvo za vanredne situacije objavilo je spisak od 99 povređenih, a na spisku povređenih koji je ranije objavilo Ministarstvo zdravlja Moskovske je 145 osoba, među kojima je osmoro dece, prenosi Interfaks.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter