Izvor: happy
06.02.2024 u 22:17
0

VODE SE ULIČNE BORBE U AVDIJIVKI: Oklopna vozila lete u vazduh, Rusi stežu obruč (VIDEO)

Vojni blogeri okrenuti Moskvi navode da ruske snage razbijaju uporišta protivnika pomoću artiljerije i FAB-500 bombi

Situacija u Avdijivki postaje sve teža za Oružane snage Ukrajine!

Vode se žestoke ulične borbe u mnogim delovima grada dok mnogi ukrajinski vojni kanali na Telegramu potvrđuju da ruske snage nezadrživo napreduju i sa severa i da odbrana grada postaje nemoguća misija.

Vojni blogeri okrenuti Moskvi navode da ruske snage razbijaju uporišta protivnika pomoću artiljerije i FAB-500 bombi.

– Ruske snage se fokusiraju na uspostavljanje uporišta u starom delu grada i turističkom naselju u blizini koksare. Takođe pokušavaju da zauzmu most iznad železničke pruge. Rusi očigledno pokušavaju da preseku magistralni put kojim se snabdeva garnizon u južnom delu grada – navodi ukrajinski vojni kanal Deep State.


Na jednom od užasavajućih snimaka uličnih borbi vidi se oklopno vozilo bredli 47. pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine koje tokom ulične borbe naleće na nagaznu minu. Snimak je navodno zabeležen kod Stepnoja. na snimku se takođe vidi momenat kad posada istrčava i pokušava da pobegene od ruske vatre.

Julijan Ropke, analitičar Bilda, navodi da situacija u Avdijivki počinje da podseća na Bahmut.

– Ruske trupe prodiru duboko u grad pokušavajući da odseku fabriku uglja od ostatka Avdijivke. Osim toga, kako se ulične borbe zaoštravaju, odnos gubitaka je sve manji u korist Ukrajine. Bahmut 2.0 – napisao je Ropke na svom profilu na društvenoj mreži X.

Telegram kanal Ukraine Fights navodi da je situacija u gradu postala kritična i dodaje da su ruske snage zaobišle ukrajinske borbene formacije i zauzele položaje u zgradama.

– To znači da su stotinama metara udaljeni od glavne logističke rute ukrajinskih branilaca. Upravo se odlučuje o sudbini Avdijivke – navodi kanal.


Telegram kanal Butusov Plus navodi da se u severnom predgrađu Avdijivke vode ulične borbe i da su se ruske jedinice ukopale na oko kilometar udaljenosti od ulaza u grad.

– Ukrajinska 110. mehanizovana brigada i druge jedinice bore se protiv većeg broja ruskih vojnika kojima stalno pristižu pojačanja. Avdijivka hitno treba sveže rezerve i rotaciju jedinica iz herojske 110. brigade – navodi kanal i dodaje da je situacija kritična i sa municijom.

Dopisnik Volstrit džurnala Jaroslav Trofimov napisao je na som nalogu na društvenoj mreži X da je sve verovatnije da će Avdijivka postati prvi ukrajinski grad koji će pasti od osvajanja Bahmuta.

– Akutni nedostatak municije uzrokovan je američkim Kongresom koji je uskratio dalju vojnu pomoć Ukrajini – primetio je Trofimov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter